Доступність посилання

ТОП новини

Донецькі сепаратисти затримали кореспондента російської «Нової газети»


Павло Канигін, спеціальний кореспондент «Нової газети»
Павло Канигін, спеціальний кореспондент «Нової газети»

Сепаратисти зі збройного угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, затримали кореспондента російської «Нової газети» Павла Канигіна.

Як повідомив Радіо Свобода сам журналіст, через це він не зможе взяти участі у прямому ефірі російської служби радіо, як планувалося.

Редакція російської газети, зі свого боку, інформує, що Канигіна затримали «органи держбезпеки» сепаратистів і що його підозрюють у роботі не на «Нову газету», а на якесь із українських видань. Зараз там вирішують питання про його «депортацію» до Росії.

Крім того, пише газета, журналістові влаштували «тест на наявність у крові наркотичних речовин», і результат тесту оголосили позитивним.

Видання заявляє, що спростує цю заяву, як тільки Канигін повернеться до Москви, і що вже три лабораторії, серед яких державна й незалежна, готові зробити аналіз крові журналіста.

Головний редактор «Нової газети» Дмитро Муратов також звернувся до Міністерства закордонних справ та адміністрації президента Росії з проханням втрутитися. Газета також обіцяє, що, якщо сепаратисти не відпустять журналіста до Росії негайно, за ним на окуповану територію вирушить делегація керівництва видання, а також представників закордонних засобів інформації і Державної думи Росії.

Павло Канигін останнім часом багато пише в «Новій газеті» про участь Росії у війні проти України в частині Донбасу, про причетність до подій там російських військових, зокрема, тих двох, які нині затримані в Україні після бою неподалік Луганська. Цими днями він перебував в окупованому Донецьку.

XS
SM
MD
LG