Доступність посилання

ТОП новини

Апеляційний суд Києва обрав нового голову


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Новим головою Апеляційного суду Києва обрано Ярослава Головачова.

За Головачова новим головою суду у п’ятницю проголосували 62 з 103 суддів, які взяли участь у голосуванні.

Генпрокуратура розслідує незаконне втручання службовими особами Апеляційного суду Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду.

19 червня в Апеляційному суді провели обшук, тоді вилучили гроші, сервери і комп’ютерне обладнання, на якому є база автоматизованої системи документообігу суду, а також встановили систематичні факти незаконного втручання в автоматизовані системи суду з боку службових осіб Апеляційного суду, у тому числі суддів.

24 червня ГПУ повідомила про підозру тодішньому голові Апеляційного суду Антону Чернушенку у вчиненні незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду та постановленні свідомо неправосудних судових рішень. Чернушенко звинувачення заперечує.

25 червня ГПУ і СБУ провели обшук в одному з будинків Чернушенка, виявивши там зброю і патрони, постанови суду з грифом «таємно», документи на використання значних сум коштів на будівництво, талони на пальне та державні номерні знаки. 30 червня Рада надала згоду на затримання та арешт (взяття під варту) Антона Чернушенка.

XS
SM
MD
LG