Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» не залишає місць дислокації – Ярош


Згорілі авто після перестрілки у Мукачеві, 11 липня 2015 року
Згорілі авто після перестрілки у Мукачеві, 11 липня 2015 року

Аваков повідомив про допит Генпрокуратурою Ланя та Балоги, а Порошенко скликає Військовий кабінет

Лідер «Правого сектору», депутат Верховної Ради Дмитро Ярош завив, що співпрацює з керівництвом Антитерористичного центру щодо стабілізації ситуації в Мукачеві на Закарпатті. Ярош також заперечує інформацію про переміщення з місць своєї дислокації батальйонів Добровольчого українського корпусу «Правого сектору».

«Особовий склад перебуває на базах і виконує бойові завдання в зонах своєї відповідальності, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність держави», – зазначив він.

Ярош закликав особовий склад підрозділу «чітко дотримуватися вказівок свого безпосереднього керівництва».

СБУ, у свою чергу, повідомляла про те, що перебуває на зв’язку і веде переговори з керівництвом «Правого сектору».

Українські силовики, що проводять спецоперацію, на виїзді з Мукачевого, 13 липня 2015 року
Українські силовики, що проводять спецоперацію, на виїзді з Мукачевого, 13 липня 2015 року

У справі про стрілянину в Мукачевому Генеральна прокуратура України допитує народного депутата Михайла Ланя, про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, планується також допит депутата Віктора Балоги. Про це Арсен Аваков написав у Twitter.

У зв'язку з подіями у Мукачеві президент Петро Порошенко скликає у понеділок, 13 липня, Воєнний кабінет, повідомив речник президента Святослав Цеголко. Воєнний кабінет є робочим органом Ради національної безпеки і оборони в особливий період, нагадав речник.

Військовий кабінет створили в березні цього року. Його очолює сам президент, секретарем є за посадою секретар РНБО. До його складу також входять прем’єр, міністри внутрішніх справ, закордонних справ та оборони, голова СБУ, начальник Генштабу Збройних сил, голова Державної прикордонної служби, командувач Нацгвардії, голова адміністрації президента, а також за згодою голова Верховної Ради.

Про запровадження надзвичайного стану на Закарпатті не йдеться і не йшлося, заявляє голова Закарпатської обласної державної адміністрації Василь Губаль.

За його словами, у Мукачеві і загалом по всій Закарпатській області ситуація є контрольованою, загрози життю людей немає.

«Завдяки силовикам нам вдалося взяти ситуацію під контроль по всій області», – додав голова Закарпатської ОДА.

За його словами, у Мукачеві підприємства та держустанови працюють у звичному режимі, обмежень прав людей немає, проте навколо міста посилені блокпости, а також на всіх в’їздах та виїздах з Закарпатської області.

Правоохоронцям відомі всі учасники інциденту, додав голова Закарпатської ОДА.

Після стрілянини в Мукачеві всього до медиків звернулися 13 людей, на сьогодні у стаціонарі перебуває двоє тяжко поранених, вони у реанімації, ще шість людей перебувають в обласній клінічній лікарні, повідомив начальник управління охорони здоров’я Закарпатської обласної державної адміністрації Василь Скрип.

Він зазначає, що медики дають невтішні прогнози хворому, який перебуває в комі.

«Прогноз на життя сумнівний, а на повноцінне життя – майже нема», – прокоментував стан пораненого Скрип.

За його словами, два бійці «Правого сектору», яких вчора передали правоохоронцям, прооперовані, у них стан середньої тяжкості – в одного бійця складне вогнепальне поранення гомілки, у другого – поранення кисті і плеча, кулі пройшли наскрізь.

Раніше головний лікар Мукачівської райлікарні Юрій Головчак повідомляв, що за медичною допомогою вчора, 11 липня, звернулись одинадцять постраждалих, найважчий стан у 30-річного чоловіка, який отримав вогнепальне поранення голови, він перебуває в комі з 11 липня.

Також Служба безпеки України заявляє про звільнення взятого в заручники 6-річного хлопчика на Закарпатті. Про це Радіо Свобода повідомила речниця відомства Олена Гітлянська.

«Зараз хлопчик перебуває в безпеці, з ним все в порядку, ситуація під контролем», – сказала вона.

Водночас Гітлянська про деталі операції зі звільнення дитини вона не повідомила.

11 липня вдень у Мукачеві виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя. У «Правому Секторі» повідомляли, що внаслідок стрілянини 2 активістів загинули, 4 поранені.

За даними МВС, один житель загинув, 4 поранені, також поранені 6 силовиків.

11 липня вдень у Мукачеві виникла перестрілка. За повідомленнями місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення депутата Верховної Ради Михайла Ланя. Загинули щонайменше троє людей, поранених – близько десятка.

За даними МВС та СБУ, у Закарпатській області триває спецоперація «із блокування, роззброєння і затримання банди, яка здійснила напад на цивільний об’єкт у Мукачеві».

11 та 12 липня у низці міст проходили акції протесту проти дій правоохоронців у Мукачеві.

12 липня провід військово-політичного руху «Правий сектор» для недопущення кровопролиття направив Дмитра Яроша в Мукачево на Закарпатті.

На цю ж тему:

13.07.2015
ДФС: керівний склад Закарпатської митниці відсторонили

Для забезпечення безперервного функціонування митниці буде сформована група співробітників з митниці інших регіонів далі
12.07.2015
Контрабанда і вестерн у Мукачеві: винні всі

Немає на Закарпатті людини, яка б не знала правди про контрабанду й зиски, що їх має місцевий криміналітет і влада далі
12.07.2015
Мукачівський синдром. Відчувається «російський слід»

Розмита ідентичність, російська агентура та кримінальні клани далі
13.07.2015
Події в Мукачеві. Закарпаття під прицілом

Тож той, хто називає себе українським патріотом і викрикує «Україна понад усе!», має думати в першу чергу про неї, а не свій вузькопартійний інтерес далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG