Доступність посилання

ТОП новини

2 цивільних загинули через обстріл бойовиками Дзержинська – прокуратура


Двоє цивільних загинули, 9 поранені через обстріл бойовиками угруповання «ДНР» Дзержинська Донецької області та прилеглих територій. Як повідомили у прокуратурі Донеччини, обстріл відбувся 14 серпня близько 18 години.

«В наслідок артилерійського обстрілу, на території господарських будівель ліквідованої шахти у Артемово, загинуло двоє мирних чоловіків. У результаті обстрілів, здійснених терористами, поранення отримали жінки 1949 та 1976 років народження. Відкривали вогонь з важкої артилерії бойовики і по селу Андріївка Волноваського району. Там, осколкові поранення отримали 5 мирних мешканців. Також під вогнем опинилось село Солодке Мар’їнського району, осколкові поранення отримали чоловіки 1974 та 1982 років народження», – повідомили у прокуратурі Донеччини у суботу, 15 серпня.

Цей обстріл правоохоронці кваліфікують як теракт.

«Прокуратура Донецької області здійснює процесуальне керівництво, у кримінальних провадженнях розпочатих за частиною 3 статті 258 Кримінального кодексу України – терористичний акт», – зазначили у прокуратурі.

Це вже не перший обстріл Дзержинська. 8 серпня начальник Головного управління МВС України у Донецькій області В’ячеслав Аброськін повідомляв про обстріл бойовиками цього міста, у результаті чого були поранені троє цивільних, була зруйнована міська інфраструктура і виникли проблеми у роботі трьох шахт.

Бойовики наразі нічого не повідомляють про обстріл Дзержинська. Натомість звинувачують сили АТО в обстрілах своїх позицій. За словами Едуарда Басуріна, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР», через обсітли української армії, в Горлівці загинув один цивільний.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. За цей час, за даними ООН, там загинуло понад 6 тисяч 800 людей.

XS
SM
MD
LG