Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: за минулу добу один військовий загинув, четверо поранені


Андрій Лисенко, архівне фото
Андрій Лисенко, архівне фото

Речник адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко повідомив, що за минулу добу в зоні антитерористичної операції загинув один український військовий, іще четверо були поранені.

За його словами, на луганському напрямку бойовики здійснили обстріл зі 152-міліметрової артилерії по українських позиціях неподалік міста Щастя. Поблизу Попасної бойовики застосували 120-міліметрові міномети. А біля села Кримського відбулося бойове зіткнення – «наші бійці дали відсіч ворогові, обійшлося без втрат», сказав Лисенко. Там же, за його словами, ворог здійснив обстріл позицій Збройних сил із танка.

Раніше в неділю, 23 серпня, Луганська обласна військово-цивільна адміністрація повідомила, що внаслідок мінометного обстрілу бойовиками в селі Кримському були поранені двоє військових із 24-ї окремої механізованої бригади, їх доставили до Сєверодонецької міської лікарні.

Найбільшу кількість порушень режиму припинення вогню зафіксували на донецькому напрямку, продовжив Андрій Лисенко. Поблизу донецького аеропорту бойовики зосередили вогонь по селищах Опитне та Піски. Також зафіксовано використання ворожої бронетехніки біля Опитного і 122-міліметрової артилерії та 120-міліметрових мінометів по українських позиціях біля Авдіївки. На захід від Донецька, зокрема поблизу Мар’їнки та Красногорівки, бойовики здебільшого використовували стрілецьку зброю та кулемети великого калібру, проте був також зафіксований один обстріл зі 120-міліметрового міномета.

На артемівському напрямку ворог здійснив серію провокацій біля селища Луганське, а на маріупольському напрямку зафіксовано мінометний обстріл поблизу Широкина, а також низку провокацій біля селищ Богданівка, Новоселівка та Гранітне, повідомив Лисенко.

Ситуація на сході України на 23 серпня 2015 року
Ситуація на сході України на 23 серпня 2015 року

Раніше в неділю, 23 серпня, прес-центр штабу антитерористичної операції повідомляв, що впродовж суботи, 22 серпня незаконні збройні формування 78 разів порушили режим припинення вогню. Але, як повідомив речник АТО Анатолій Стельмах, із 18-ї години до півночі випадки порушення мінських домовленостей були лише поодинокі.

Донецькі сепаратисти, зі свого боку, заявили, що за всю попередню добу українські силовики порушили «режим тиші» 14 разів, обстрілявши Горлівку, Петрівське, Жабичеве, Спартак і територію донецького аеропорту. Також вони повідомляли, що протягом ночі і ранку обстрілів Горлівки не було.

Луганські сепаратисти ще вранці заявляли про два обстріли однієї з околиць окупованого Слов’яносербська з боку українських сил увечері в суботу.

Про потерпілих із їхнього боку ні луганські, ні донецькі сепаратисти не повідомляли.

Згідно з останніми наразі мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG