Доступність посилання

ТОП новини

Скандал тягне Гілларі Клінтон на дно


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

Ажіотаж довкола офіційного листування Клінтон із приватного сервера під час керування Держдепартаментом шкодить репутації політика

Державний департамент США оприлюднив ще 7 тисяч сторінок офіційного імейл-листування Гілларі Клінтон із приватного сервера за часів, коли вона була державним секретарем. 150 із цих повідомлень класифікували як такі, що містять таємну інформацію.

Через скандал Гілларі Клінтон, яка поки лишається лідером демократичної номінації перед черговими виборами президента у США, поступово втрачає підтримку виборців. Опитування свідчать, що з травня Клінтон втратила 20 відсотків від своєї популярності серед виборців.

У боротьбі за номінацію від Демократичної партії на пʼяти Гілларі Клінтон наступає Берні Сандерс. У штаті Айова він відстає від супротивниці всього на 7 пунктів, тоді як у Нью-Гемпширі взагалі її обігнав. Обидва ці штати критично важливі для результатів праймеріз.

Аналітики повʼязують спад популяності Клінтон із оприлюднення чергової порції офіційних імейлів, надісланих Гілларі Клінтон із приватного сервера тоді, коли вона була держсекретарем. Сама Клінтон вже неодноразово наголошувала, що ніякі правила не порушувала.

Оглядачі, однак, звертають увагу на те, що не лише скандал із листуванням шкодить популярності Гілларі Клінтон перед виборами, що відбудуться у США у 2016 році. Детальніше дивіться у сюжеті «Голосу Америки»:

На цю ж тему:

27.08.2015
У США набирає обертів політична боротьба за президентське крісло

20.08.2015
Мільярдер та анти-мільярдер очолюють гонитву за кріслом президента США

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG