Доступність посилання

ТОП новини

П’ять зауважень щодо знеструмлення Криму від західних оглядачів


Енергетична блокада Криму знижує довіру до України на міжнародній арені та її підтримку, кажуть експерти

Знеструмлення Криму внаслідок підриву ліній електропередач на території України отримало негативну оцінку від ряду міжнародних коментаторів і примусило деяких експертів-міжнародників говорити про вакуум влади в Україні.

1. «Так! Крим – це Україна! Але відрізати мільйони українців від електроенергії – це божевілля і лише підживлює агресивну риторику Кремля. Лише Верховна Рада могла би ухвалити рішення відрізати Крим від електроенергії. Все інше – це тероризм. Повторюсь, лише Рада може прийняти подібне рішення, а не якісь екстремісти. Люди, які виправдовують подібне, тим самим легітимізують недемократичні дії Росії», – Джуліан Ропке, редактор впливового німецького видання Bild.

2. «Це примушує замислитись, де пролягають межі громадянської непокори....?» – Балаш Ярабік, експерт аналітичного центру Carnegie Endowment for International Peace.

3. «Протестувальники пробують підірвати лінії електропередач, які постачають електроенергію до Криму. Цікаво, чи воду теж відріжуть?» – колишній міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт.

4. «Кожна хвилина енергетичної блокади Криму підточує довіру до України на міжнародній арені та її підтримку. Не думаю, що автори диверсій добре все це продумали», – Максим Еріставі, журналіст, співзасновник Hromadske International.

5. «Зрозуміло, що тепер українці дуже непокояться, якою буде відповідь Росії...», – Едвар Волкер, професор політології університету Берклі у Каліфорнії.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

23.11.2015
Енергетична блокада Криму завдає збитків енергоринку України – експерт

Є домовленість, що буде скасований режим, який дозволяє торгувати, рішенням Кабінету міністрів – нардеп далі

22.11.2015
Енергоблокада. П'ять питань про етику, емоції та ефективність

«Блокада має застосовуватися без урахування морально-етичних аспектів, бо відповідальність за півострів несе Москва, і немає сенсу спрощувати їй утримування Криму» далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG