Доступність посилання

ТОП новини

МЗС України обурене порушенням у Росії справи проти Віри Савченко


Віра Савченко
Віра Савченко

Міністерство закордонних справ України заявляє, що «вкрай обурене» порушенням правоохоронними органами Росії кримінальної справи проти громадянки України Віри Савченко.

«Послідовні каральні дії російської влади щодо Надії Савченко, а тепер її сестри Віри Савченко переконливо підтверджують спланований і політично заангажований характер дій російської влади проти нескорених патріотів України. Порушення кримінальної справи проти Віри Савченко, як і судилище над її сестрою Надією Савченко та іншими українцями – політичними в’язнями Російської Федерації – це розправа над людською думкою та гуманізмом», – заявили в МЗС України.

Міністерство закордонних справ України вимагає від російської влади «негайно припинити наругу над громадянами України Вірою і Надією Савченко, а також усіма українськими політв’язнями, звільнити їх і забезпечити повернення в Україну».

Адвокат народного депутата України Надії Савченко Марк Фейгін повідомив, що стосовно сестри його підзахисної Віри Савченко в Росії порушили кримінальну справу про неповагу до суду. Зокрема, в документі, скан-копію якого оприлюднив адвокат, зазначено, що Віра Савченко виявляла «явну неповагу до суду і судової влади Росії» і своїми словами образила головуючого в суді.

«Сказала на адресу судді фразу «Не суддя, а чмо», що підтверджується випискою з протоколу судового засідання», – мовиться в документі.

Ображеним себе вважає грозненський суддя Вахіт Ісмаїлов, який видалив Савченко із залу суду над українцями Миколою Карпюком і Станіславом Клихом за словесну суперечку. Цей судовий процес проходить у столиці Чечні Грозному. Віра Савченко брала участь у ньому як громадський захисник.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

25.11.2015
У Росії проти Віри Савченко порушили кримінальну справу – адвокат
далі
23.11.2015
На російському кордоні вилучили понад 20 книг Надії Савченко, які перевозила її сестра
далі
26.10.2015
«Сам Кремль вбив цих людей заради своєї чортової пропаганди» – Віра Савченко про справу сестри

«Мене закривали в кімнаті з чоловіками. 20 чоловіків, пачка презервативів… Це все був психологічний тиск» далі
21.10.2015
Коли Вірі Савченко дадуть слово на захист сестри Надії?

Вона єдиний свідок захисту у справі сестри далі

XS
SM
MD
LG