Доступність посилання

ТОП новини

Росія не може віддати націоналістам росіян і російськомовних в Україні – Путін


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін вважає, що його країна не може залишити росіян і російськомовних, які живуть на південному сході України. Про це російський лідер заявив у фільмі «Світопорядок» («Миропорядок») на телеканалі «Росія-1».

«Ми виходимо лише з одного, що ми не можемо віддати на поїдання націоналістам тих людей, які на південному сході країни живуть. І не лише росіян, а й російськомовне населення, яке орієнтується на Росію», – стверджує Путін.

У цьому ж документальному фільмі російський керманич заявив, що не прагне відновлення СРСР.

Росія в лютому-березні 2014 року окупувала український півострів Крим, називаючи це «відновленням історичної справедливості». Згодом навесні 2014 року підтримувані Москвою сепаратисти і громадяни Росії на чолі з російським підполковником Ігорем Гіркіним (Стрєлковим) захопили адміністративні будівлі у кількох містах Донецької області України. Після цього сепаратисти поширили свій контроль також на Донецьк, Луганськ і прилеглі до кордону України та Росії райони Донеччини та Луганщини.

Під час кампанії літа 2014 року українські військові змогли відновити контроль над значною частиною захоплених територій. Нині угруповання «ДНР» контролює Донецьк і південно-східну частину Донецької області, угруповання «ЛНР» – Луганськ і південну частину Луганської області.

Після укладених у лютому 2015 року домовленостей лідерів України, Росії, Франції та Німеччини в «нормандському форматі» значних змін територій, контрольованих українською владою і проросійськими сепаратистами на сході країни не відбулося. Від початку листопада 2015 року бойові дії на Донбасі активізувалися, але до зміни фактичної лінії розмежування сторін конфлікту це не призвело.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

17.12.2015
Помилка Порошенка і небезпека для російськомовних патріотів України

Відкрита агресія Росії проти України позбавила багатьох українців впровадженого імперією в їхню свідомість переконання, що російський народ є «братнім» далі
07.12.2015
Зараз або ніколи! Першочергові завдання мовного планування

Перед Україною постало дуже багато викликів, боротьба з якими допомагає нам змінюватися – з новою силою усвідомлювати себе як націю далі
08.12.2015
Розмовляти українською – один із запобіжників від агресії Росії – волонтер

«У момент, коли Москва зникне із системи координат українців, тоді з’явиться шанс нарешті стати дорослою нацією» – Шевчук далі
XS
SM
MD
LG