Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк – «Самопомочі»: потрібно вміти нести політичну відповідальність


Арсеній Яценюк
Арсеній Яценюк

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк прокоментував вихід фракції «Самопоміч» з коаліції, зазначивши, що потрібно вміти нести політичну відповідальність.

«Я можу тільки поспівчувати їм (фракції «Самопоміч» – ред.). Треба вміти нести політичну відповідальність. Але ми не дамо країну кинути у вир нестабільності, хаосу, відсутності зовнішньої підтримки, реформ, економічної і політичної дестабілізації», – сказав він на засіданні Кабміну.

Прем’єр також закликав президента України Петра Порошенка і всі демократичні сили «перегорнути сторінку», щоб не допустити повторення помилок минулого.

«Звертаюся до президента, до його фракції і до всіх здорових і демократичних сил: «Перегорнули сторінку». Ми не маємо права допустити жахливого сценарію розпаду країни і не маємо права повторювати помилки 2005 року», – зазначив Яценюк.

За його словами, «тому всі повинні взятися за руки і забути минулі образи» та рухатися далі.

«Моя рука простягнута президенту Порошенку і його фракції», – додав прем’єр.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не ухвалила резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів. Для ухвалення недовіри уряду не вистачило голосів – «за» проголосували 194 депутати за мінімально необхідних 226. Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії. При цьому депутати визнали діяльність уряду за 2015 рік незадовільною.

Після цього фракція «Батьківщина» ухвалила рішення про вихід із коаліції. Представники цієї політичної сили пояснили це невдалим голосуванням за відставку уряду.

Сьогодні об’єднання «Самопоміч» заявило про вихід із коаліції. У заяві політичної сили зауважили, що «провід партії ухвалив визнати неможливим подальше перебування «Самопоміч» в союзі з політичними силами, які стали учасниками олігархічного перевороту в парламенті».

На цю ж тему:

18.02.2016
Відставка Яценюка завадила б реформам – екс-посол США в Україні

«Голосування про недовіру уряду можна порівняти із виставою японського театру масок Кабукі» – американський журналіст далі

17.02.2016
Коаліція: хто виграє від розвалу?

«Коаліції демократичних сил у цьому парламенті ніколи не існувало» – Тимошенко. Член коаліції «Батьківщина» ще восени вела виборчу кампанію з антиурядовими тезами – експерт далі

XS
SM
MD
LG