Доступність посилання

ТОП новини

Мистецтво кредитування («СХЕМИ» | ВИПУСК №79)


Також у випуску: VIP-посадка: ізоляція від громадян за їхній кошт

Мистецтво кредитування

Художня цінність картини – абстрактна річ, яку можуть визначити хіба що справжні поціновувачі мистецтва або ж мистецтвознавчі експерти. Саме тому вартісні картини та цілі колекції іноді стають предметом фінансових маніпуляцій їхніх власників.

Наприклад, коли хтось отримує величезні кредити під заставу картин і потім – не повертає гроші банку. Так сталося з колекцією українських митців, що була у заставі збанкрутілого банку «Таврика». Коли під картини видавали кредити, вартість колекції штучно завищили. Після банкрутства, коли прийшов час банку повертати борги іншим кредиторам, колекцію оцінили за значно нижчою ціною та продали на біржі. Різниця у мільярди гривень – розчинилась. Про красиву аферу – Катерина Каплюк.


VIP-посадка

VIP-термінал у Борисполі для чиновників коштом громадян – платників податків – цей дикунський привілей Верховна Рада скасувала після Майдану – як крок назустріч простому громадянину.

Та наш Сергій Андрушко виявив, що насправді чиновники і надалі літають через залу офіційних делегацій за рахунок бюджетних коштів – можновладці і тут придумали, як обійти скасування прямого траншу з бюджету на це, вигадавши обхідну схему.

Невже чиновникам так нестерпно стояти в чергах зі своїми громадянами? Про це – у нашому соціальному експерименті.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG