Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ поширили вигадану «цитату» екс-депутата України про авіакатастрофу у Ростові-на-Дону


Буцімто, йому не шкода загиблу дитину з Донбасу

Деякі проросійські ЗМІ навели у заголовках публікацій нібито цитату українського депутата кількох попередніх скликань Тараса Чорновола щодо катастрофи літака у Ростові-на-Дону. Мовляв, йому не шкода загиблу дитину, бо вона родом із Донбасу. Пост екс-депутата у Facebook такого висловлення не містить.

У понеділок «Новостное агентство Харьков» вийшло із заголовком: «Азаров про низькість депутатів України: Вони раді, що в катастрофі загинула дитина з Донбасу». У матеріалі цитують колишнього прем’єр-міністра України Миколу Азарова. На своїй сторінці у Facebook він висловив обурення щодо коментаря українського політика Тараса Чорновола про катастрофу літака у Ростові-на-Дону.

«Тарас Чорновіл написав про те, що йому не шкода загиблої в авіакатастрофі в Ростові дитини, тому що вона була родом з Донбасу», – написав Азаров.

У цьому ж матеріалі наводять буцімто цитату Тараса Чорновола з його сторінки у Facebook: «Не хочу бути цинічним, але загиблу дитину з Донбасу не шкода».

Цю ж нібито цитату Тараса Чорновола використали у заголовках: «Русская Весна», «donetskiy.org», «Новороссия Новости» та інші.

Депутат кількох попередніх скликань Тарас Чорновіл висловився з приводу восьми загиблих громадян України на своїй сторінці у соцмережах. Однак, слів про те, що йому не шкода загиблу дитину, тому що вона родом із Донбасу, його пост не містить. Натомість, політик написав, що в нього виникають подвійні почуття, коли згадують про загиблу дитину.

«Подвійні почуття виникають, особливо, коли згадують про загиблу дитину, але не можу позбутися відчуття, що серед загиблих «українців» цілком імовірно міг бути й хтось із тих, хто супроводжував установку «Бук» до місця, де було збито інший «Боїнг»... Яке це непросте питання – де проходить межа гуманності та співчуття й логічної оцінки... І де та грань, яка відділяє невинних жертв від «небойових втрат» ворога...» – зазначив він.


Пасажирський літак «Боїнг-738» авіакомпанії FlyDubai розбився вночі 19 березня при заході на посадку в аеропорту Ростова-на-Дону. За даними авіакомпанії FlyDubai, на борту перебували 55 пасажирів, включаючи 33 жінок, 18 чоловіків і чотирьох дітей, та сім членів екіпажу.


На тему дезінформації:

18.03.2016
США не забороняли в’їзд українцям з кримською пропискою

Проросійські сайти поширили дезінформацію про таку «заборону» далі

16.03.2016
У США представили законопроект щодо протидії російській пропаганді

Йдеться про створення Центру інформаційного аналізу, який має аналізувати «інформаційну війну іноземних урядів» далі

09.03.2016
Фейк у ЗМІ: в Україні людей, що перебувають під слідством, відправлять в армію

Насправді, законодавство України забороняє приймати на військову службу за контрактом людей, щодо яких порушені кримінальні справи далі

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG