Доступність посилання

ТОП новини

Сакварелідзе вважає своє звільнення зачисткою від тих, хто готовий боротися з корупцією


Давід Сакварелідзе
Давід Сакварелідзе

Звільнений заступник генерального прокурора України – прокурор Одеської області Давід Сакварелідзе вважає своє звільнення зачисткою від тих, хто готовий боротися з корупцією.

«Така атака на мене і нашу команду – це сигнал про те, що насправді справжні реформи в Україні не потрібні владній верхівці, і це факт. Це зачистка від тих, хто готовий щодня безкомпромісно боротися з корупцією і старими засадами», – сказав він.

Сакварелідзе зауважив, що формальним приводом для звільнення було «грубе порушення прокурорської етики».

«Я хочу відверто заявити: так, я порушив «прокурорську етику», але саме в їхньому розумінні цього терміну. У чому полягає їхнє розуміння «прокурорської етики» – це злодійство, корупція, кругова порука. Так, цю етику прокурорську я порушив і завжди буду порушувати. З першого дня призначення на посаду я займався боротьбою з цими так званими «правилами етики», – додав він.

Крім того, Сакварелідзе зазначив, що він мав зустріч з президентом України Петром Порошенком, який, за словами Сакварелідзе, сказав, що рішення про звільнення не було з ним погоджено. Проте наразі в Адміністрації президента цю заяву не коментували.

У Генпрокуратурі заяв Сакварелідзе також не коментували.

Раніше сьогодні генеральний прокурор України Віктор Шокін підписав наказ про звільнення заступника генпрокурора Давіда Сакваралідзе з органів прокуратури.

Цими вихідними восьмеро народних депутатів, обраних від Одеської області, передали в Генпрокуратуру листа, в якому заявили про підтримку звернення керівників територіальних прокуратур від 25 березня щодо звільнення Давіда Сакварелідзе через «спроби дискредитувати органи прокуратури».

Сакварелідзе заявив, що в Генпрокуратурі тривають звільнення співробітників, які здійснювали провадження справи так званих «діамантових прокурорів» – Олександра Корнійця та Володимира Шапакіна. Згодом Сакварелідзе додав, що колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць був керуючим справами генпрокурора Віктора Шокіна.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

29.03.2016
Рада дала згоду на звільнення Шокіна

Постанову Верховної Ради про згоду на звільнення президентом генерального прокурора Віктора Шокіна підтримали 289 народних депутатів за необхідних 226 далі

29.03.2016
Шокін звільнив Сакварелідзе і притягнув його до дисциплінарної відповідальності – ГПУ
далі

27.03.2016
Сакварелідзе назвав «колективним доносом» лист депутатів в ГПУ про його звільнення

«Тут можна побачити і апологетів «русского мира», і хакерів, і одеських бізнес-«королів» і, звичайно, ж відомих контрабандистів» далі
XS
SM
MD
LG