Доступність посилання

ТОП новини

З осені заощадження українців почнуть зростати (огляд преси)


Найбільше шансів повернутися до накопичення коштів у цьому році в аграріїв, логістів, продавців, металургів

Якщо Верховна Рада ухвалить рішення про «особливий статус» окупованих територій і вибори там, це загрожує достроковими парламентськими виборами і черговою політичною кризою, попереджає експерт тижневика «Країна». Він вважає, що в суспільстві переважає точка зору супротивників «особливого статусу», бо ніхто в державі не роз’яснює цю проблему. Справді, це – поганий сценарій, погоджується експерт. Але може бути гірший – якщо санкції щодо Росії скасують до кінця року. А до цього йде. Ще одна проблема – невідомо хто прийде на заміну Обамі, і новій адміністрації США потрібно буде півроку, щоб сформувати раціональну політику щодо України. 2017-2018 роки – це ще й вибори у Німеччині та Франції. Там вимагатимуть скасувати санкції проти Росії і налагодити відносини з нею. Відтак, Київ може опинитися сам на сам із Москвою. Це – найгірший сценарій. А в політиці завжди потрібно обирати між поганим і дуже поганим, наголошує експерт тижневика «Країна».

«Українці стали ще біднішими» – у публікації під таким заголовком газета «Сегодня» інформує, що в 2015 році зарплат і соцдопомоги українцям не вистачало на життя, тому багато хто навіть проїдав свої заощадження. Проте експерти видання впевнені, що темні часи кризи для гаманців українців майже позаду. Початок 2016-го виявився для економіки стабільним, це означає, що дно досягнуте. І якщо до кінця року в Україні не буде відновлення конфлікту на Донбасі або яких-небудь політичних потрясінь, то велика ймовірність, що курс долара збережеться на позначці 25 гривень, а інфляція не перевищить 20%. В таких умовах українці при середній зарплаті в 5000 гривень зможуть зберігати близько 500 гривень щомісяця вже з осені. І найбільше шансів повернутися до накопичення коштів в цьому році в аграріїв, логістів, продавців, металургів, так як в даний час це стабільні спеціальності, констатує експерт газети.

В Україні зараз 4,5 мільйона одиниць нелегальної зброї. Це вдвічі більше, ніж легальної, стверджує в «Газеті по-українськи» голова Асоціації власників зброї Георгій Учайкін. Найбільша небезпека, на його думку, що таку кількість неможливо ідентифікувати. Люди купують для самозахисту. Незадоволене і збанкрутіле суспільство зі зброєю на руках може бути непередбачуваним. Боротися з цим явищем неможливо. Тому в державі треба створити умови для придбання легальної зброї. Це знизить попит на нелегальну. Також дасть можливість частково легалізувати ту, що є на руках у людей. Зараз поліція не здатна вилучити її всю. Рано чи пізно нелегальну зброю треба буде або легалізувати, або вилучити. Іншого варіанту немає, переконує газета.

Голова Антикорупційного бюро України Артем Ситник заробив за 2015 рік майже мільйон. Чи виправдовує цю суму виконана ним робота? Журналісти газети «Україна молода» у цьому сумніваються. Адже головний антикорупціонер країни, на їхню думку, не наважується виступати проти перших осіб держави, а, здебільшого, зосередився на суддях та прокурорах. По-перше, ця сфера – благодатна нива для демонстрації здібностей слідчого. По-друге, армія працівників Феміди та ГПУ – чимала, і поки Бюро висмикує по одному прокурорів та суддів нижчої ланки, «велика риба» встигне «відпливти». Конкретніше газета розповідає в статті ««Ситий Ситник».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG