Доступність посилання

ТОП новини

Президент Киргизстану записує альбом своїх пісень


У Середній Азії лідери держав стають лідерами поп-культури. Йдеться про написання книг, які стають обов’язковими для читання, виконання народних танців та співи під час публічних заходів. А от президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв виходить на новий рівень – він анонсував запис альбому своїх пісень.

Президент Киргизстану записує альбом своїх пісень
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:24 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Альбом з 10 пісень президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв планує записати до свого 60-річчя 17 вересня.

У прес-службі Атамбаєва повідомили, що у червні він вже записав п’ять авторських пісень на CD-диски, витративши на це одну годину. А під час серпневої відпустки Алмазбек Атамбаєв планує записати ще п’ять пісень киргизькою мовою.

Запис цього альбому Атамбаєв пояснює тим, щоб хоче подарувати його родині на своє 60-річчя. Записом пісень на аудіо-носії займається звукорежисер Ерніст Уметаліев. А товариш президента, кінорежисер Фуркат Турсунов вирішив змонтувати до пісень кліпи з кадрами зі старих радянських фільмів. Опублікувати чи ні кліпи в інтернеті Турсунов вирішить самостійно. Кліп на одну з пісень зніматиме молодий режисер Мірлан Саткимбаев на основі матеріалів про молодь Киргизстану.

Без кого не може жити Атамбаєв?

Два відеокліпи на пісні Атамбаєва – «Я не можу жити без тебе» та «Долі на зло» – опубліковані в інтернеті.

«Після «Долі на зло» – одна з перших моїх пісень. У моєму житті вона була девізом. Ця пісня дозволяла мені проходити через будь які труднощі долі на зло», – сказав Алмазбек Атамбаєв у вступному слові до кліпу на цю пісню.

Атамбаєм, який став президентом Киргизстану у 2011 році після трьох коротких термінів перебування на посаді прем’єр-міністра, пообіцяв, що піде з політики у 2017 році, коли закінчиться його президентський термін. У його адміністрації повідомили, що після цього «президент планує почати творчу діяльність», зокрема, написання книг.

Дочка Алмазбека Атамбаєва Алія Шагієва написала у Facebook, що її батько, економіст за освітою, «з дитинства писав музику, поезію і малював».

Творчість для народу по-середньоазійськи

Добровільний відхід з політики у пост-радянських країнах Середньої Азіє є рідкістю. Лідери Казахстану і Узбекистану після оголошення незалежності не змінювалися, у Таджикистані президент змінився через громадянську війну, а Туркменістан очолив Гурбангули Бердимухамедов після смерті Сапармурата Ніязова.

Середньоазійські президенти мають тривалу історію популяризації своїх особистостей через творчість у той час, як громадяни цих країн значною мірою обмежені у правах.

Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов, дантист за фахом, випустив низку книг, читання яких для громадян стало обов’язком. Його попередник Сапармурат Ніязов, відомий як Туркменбаші, написав книги, які до його смерті теж були обов’язковими для читання.

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв грає на традиційному казахському музичному інструменті.

Президент Таджикистану Емомалі Рахмон неодноразово під час концертів співав разом з артистами.

В Узбекистані президент Іслам Карімов у червні затанцював під час концерту після регіонального саміту у Ташкенті, а президенти Росії, Китаю та інших середньоазійських країн спостерігали за цим.

Над матеріалом працювали Farangis Najibullah і Тетяна Ярмощук.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG