Доступність посилання

ТОП новини

Із захопленої будівлі поліції в Єревані відпустили двох заручників


Захоплена будівля поліції в Єревані
Захоплена будівля поліції в Єревані

У Єревані двоє заручників були відпущені з будівлі полку патрульно-постової служби після тривалих переговорів. Ще двоє людей, як і раніше утримуються, повідомляє Вірменська служба Радіо Свобода.

Нападники вирішили відпустити заручників після того, як влада дозволила створити на території полку прес-центр. Загарбники висловили готовність відпустити останніх двох заручників, заступника голови поліції Вірменії Вардана Єгіазаряна і заступника начальника поліції Єревану Валерія Осіпяна, після того, як прес-центр почне працювати.

Минулого тижня озброєні прихильники Жирайра Сефіляна – координатора опозиційного руху «Установчий парламент» – захопили відділення поліції в Єревані і взяли в заручники кількох співробітників правоохоронних органів. Під час нападу один поліцейський загинув, ще четверо були поранені.

Нападники вимагають звільнення Сефіляна, який другий місяць перебуває під арештом за звинуваченням у незаконному володінні зброєю. Влада Вірменії виключає виконання вимог активістів, проте продовжує вести з ними переговори. Біля захопленої будівлі в стані бойової готовності перебувають підрозділи спецназу.

XS
SM
MD
LG