Доступність посилання

ТОП новини

НАБУ: депутат Онищенко на допит не з’явився, прийшли адвокати


Олександр Онищенко
Олександр Онищенко

У Національному антикорупційному бюро заявляють, що народний депутат від групи «Воля народу» Олександр Онищенко не з’явився сьогодні на допит до бюро. Про це Радіо Свобода повідомили у прес-службі бюро.

«Онищенко сьогодні не з’явився на допит. Після першої неявки його викликатимуть повторно. Якщо він двічі не з’явиться без поважних причин, у детективів буде можливість клопотати до суду про примусовий привід. Якщо його місце перебування на той момент не буде відоме, тоді будуть підстави оголошувати у всеукраїнський, згодом і в міжнародний розшук», – повідомили у прес-службі.

«Дати свідчення замість Онищенка адвокат не може», – додали в НАБУ.

Водночас у прес-службі повідомили, що до бюро прибули представники Онищенка, які надали документи з проханням депутата про проведення слідчих дій за місцем перебування Онищенка.

«Ці документи вивчаються, встановлюється їхня автентичність», – повідомили у НАБУ.

Напередодні Онищенко заявив, що він перебуває в Лондоні. За словами депутата, саме тут із участю авторитетної міжнародної юридичної компанії він готовий проходити всі належні юридичні процедури в рамках доведення власної невинуватості.

5 липня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка. Тоді депутата в залі засідань Верховної Ради не було. Пізніше того ж дня Онищенко заявив, що перебуває в Австрії, на тренуваннях напередодні Олімпіади.

28 липня генеральний прокурор підписав повідомлення про підозру Онищенку.

Перед цим, 15 червня, співробітники НАБУ провели обшук в офісі Олександра Онищенка. За інформацією бюро, обшуки відбувалися за адресами фірм, що фігурують у розслідуванні з приводу реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з «Укргазвидобуванням». За даними НАБУ, сума, що фігурує у цій справі, – 3 мільярди гривень. Онищенко називає звинувачення проти нього фіктивним.

XS
SM
MD
LG