Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: фінансовані Росією ЗМІ не мають дестабілізувати ситуацію в Україні, реакція на це має бути за законом


 Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що неприпустимою є ситуація, коли через фінансування з Росії окремі ЗМІ намагаються дестабілізувати ситуацію в Україні, реакція на це має бути за законом.

«Разом з тим є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб», – сказав він на нараді з керівниками силових відомств щодо ситуації навколо телеканалу «Інтер».

4 вересня на вулиці Щусєва біля офісу компанії, яка, серед іншого, виробляє програму «Подробиці», невідомі підпалили шини, потім кинули в приміщення димову шашку, сталася пожежа. Поліція розслідує інцидент за статтями «хуліганство» і «умисне знищення або пошкодження майна» Кримінального кодексу України. За даними силовиків, за медичною допомогою звернулися сім людей.

Згодом телеканал «Інтер» заявив, що в результаті пожежі повністю згоріла студія програми «Подробиці», а також постраждали деякі співробітники.

Inter Media Group, до складу якої входить телеканал «Інтер», вимагає провести об’єктивне розслідування обставин пожежі, а також звертається до президента України з закликом втрутитися в ситуацію з метою «відновлення законності і захисту від протиправних дій».

Біля будівлі телеканалу «Інтер» неодноразово проводилися акції протесту. У лютому 2016 року «Інтер» потрапив під позапланову перевірку Нацради з питань телебачення і радіомовлення через трансляцію російських фільмів, а також через інцидент з лайкою в прямому ефірі продюсера програми «Подробности недели» росіянки Марії Столярової, яку згодом звинуватили в симпатизуванні бойовикам на Донбасі і депортували з країни.

У серпні в інтернеті оприлюднили архів листування співробітниці «міністерства державної безпеки» угруповання «ДНР» Тетяни Єгорової з представниками українських телеканалів. Із його вмісту випливає, що низка українських телеканалів, зокрема «Інтер», узгоджували тексти своїх сюжетів із представниками підтримуваного Росією збройного сепаратистського угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним. СБУ перевіряє оприлюднене в інтернеті листування.

Сьогодні біля телеканалу «Інтер» протестують, учасники заходу називають телеканал «агентом Кремля» і обіцяють безстроково блокувати канал.

Центральний офіс телеканалу «Інтер», 5 вересня 2016 року
Центральний офіс телеканалу «Інтер», 5 вересня 2016 року

XS
SM
MD
LG