Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО заявляє про використання бойовиками на Донбасі крупнокаліберної зброї


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Прес-центр штабу АТО повідомляє про використання проросійськими бойовиками у зоні бойових дій на сході України крупнокаліберного озброєння та порушення ними «режиму тиші».

Всього, за даними ранкового зведення штабу, упродовж минулої доби сепаратистські збройні угруповання 30 разів порушили режим припинення вогню. «14 випадків зафіксовано на маріупольському напрямку, 10 – на донецькому та 6 – на луганському», – інформують у штабі.

Як повідомляють українські військові, на луганському напрямку бойовики використали 120-міліметровий міномет при обстрілі у напрямку українських позицій у Новозванівці.

«На маріупольському напрямку окупанти обстріляли Гранітне, Широкине та Талаківку з кулеметів та стрілецької зброї. А по Водяному та Павлополю вели вогонь з гранатометів. Окрім того, о 23:05 російсько-окупаційні війська обстріляли Широкине з 82-міліметрового міномету», – йдеться у зведенні.

«На донецькому напрямку провокативні обстріли з боку противника велися по позиціях українських захисників у Авдіївці, Верхньоторецькому та Новгородському з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї. Також по Авдіївці бойовики стріляли з 82-міліметрового міномету», – поінформували у штабі.

Угруповання «ДНР» поки не наводить даних по ситуації у зоні бойових дій станом на ранок неділі. Угруповання «ЛНР» натомість звинувачує українських військових у здійсненні обстрілу з крупнокаліберного міномету з позицій у Новозванівці.

Штаб української воєнної операції, однак, спростовує здійснення українськими військовими будь-яких обстрілів упродовж минулої доби.

XS
SM
MD
LG