Доступність посилання

ТОП новини

Кримських татар не зламати


Ахтем Чийгоз
Ахтем Чийгоз

Ахтем Чийгоз

(Рубрика «Точка зору»)

18 вересня 2016 року відбудуться вибори до Державної Думи Росії. Нехай ці вибори принесуть народам Росії зміни на краще. Хотілося б, щоб народи Росії змогли обрати депутатів, які не сповідують імперський шовінізм, а обраним депутатам ‒ щоб вистачило сміливості скасувати ухвалені попереднім скликанням депутатів Державної думи злочинні рішення, які дозволили почати війни і потягли за собою захоплення чужих територій і тисячі смертей!

У результаті таких дій Росії кримські татари не зі власної волі опинилися в окупації на своїй історичній батьківщині ‒ в Криму. Президент Російської Федерації Путін вважає, що «... кримські татари не повинні бути розмінною монетою в тому, що трапилося». А це означає, що участь у виборах з порушенням усіх міжнародних норм, що спричинить невизнання їх, є нічим іншим, як спробою використовувати наш народ як розмінну монету.

Це також іде врозріз із політичними й моральними принципами кримських татар, які не прийняли незаконної анексії Криму. На тлі постійних репресій з метою залякування, заборони представницького органу ‒ Меджлісу кримськотатарського народу, викрадень і вбивств, незаконних обшуків, незаконно заарештованих і посаджених у тюрми і вже тепер у «психушки» десятків кримських татар, хіба ми маємо право поставитися до загарбника лояльно?! Чи будуть прийняті подібні дії, якщо весь світ засуджує дії влади Росії? Ні! Ні! І ще раз ні!

А кремлівським маріонеткам хочу нагадати: кримські татари пережили безліч труднощів, але не зламалися! Так, деякі з нас загинуть, а частина знову зазнає депортації, обстоюючи право свого народу на свободу і право обирати, як будувати своє майбутнє! Але жити в «тюрмі народів» за принципом «кримські татари зобов'язані своє майбутнє пов'язати з Росією» не будуть!

Ахтем Чийгоз заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, політв'язень

Думки, висловлені в рубриці «Точка зору», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію редакції

Оригінал – на сайті проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG