Доступність посилання

ТОП новини

Луценко: силовики провели понад 120 обшуків у Харкові


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє, що силовики провели понад 120 обшуків у Харкові.

«Ми готували цю операцію два місяці. 150 працівників ГПУ та бійців Альфи СБУ вчора провели понад 120 обшуків у Харкові. Мета – вилучення документів, які мають стати основою справи про розкрадання 650 гектарів харківської землі організованим злочинним угрупуванням Добкіна- Кернеса», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

У Харкові 15 вересня представники ГПУ і СБУ провели низку обшуків, зокрема, слідчі дії проводилися в готелі «Національ», де проживає мер Харкова Геннадій Кернес, а також у приміщенні Харківської міськради, будинку родини народного депутата від «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна.

Адвокати Кернеса повідомили, що слідчі дії велися в рамках кримінального провадження порушеного ще 2014 року за статтями про розкрадання в особливо великих розмірах, посадовий злочин і створення злочинної організації.

Луценко заявив 15 вересня, що слідча група Генпрокуратури кілька днів шукатиме документи з організації схеми з розкрадання 654 гектарів землі Харкова на суму 4 мільярди гривень. Йдеться про створення 63 житлово-будівельних кооперативів, засновниками яких були близькі родичі або наближені до них особи, та передачу земель комунальної власності у кооперативну власність за безпосередньою участю начальників департаментів міської ради.

За інформацією Генеральної прокуратури, махінації з землею тривали впродовж 2008 – 2010 років. У цей період Михайло Добкін обіймав посаду міського голови, а Геннадій Кернес був секретарем міської ради. Добкін і Кернес називають справу політичним замовленням. Луценко спростовує політичне підґрунтя справи.

Сьогодні Харківській міській раді повідомили, що робочий день у міськраді розпочався у звичайному режимі без присутності слідчих Генпрокуратури та співробітників СБУ.

XS
SM
MD
LG