Доступність посилання

ТОП новини

Юриста із Москви російські ЗМІ видали за вбивцю «Мотороли»


Цими днями російські ЗМІ та сайти бойовиків повідомляли, що бойовика угруповання «ДНР» «Моторола» ймовірно вбив найманець із Латвії Марк Озоліньш. У публікаціях продемонстрували його фото. Як виявилось пізніше, на світлині юрист Максим Чапіс із Москви.

«Ймовірний вбивця, за інформацією інтернет-користувачів, був завербований СБУ і направлений в «ополчення» на початку 2016 року», – йдеться на сайті видання Sputnik. А посилається Sputnik на спільноту «Вестник Луганска» у Twitter. До матеріалу додали фото буцімто вбивці «Мотороли» – Марка Озоліньша.

Також у повідомленнях російських ЗМІ сказано, що Марк Озоліньш працював у парі з іншим найманцем, ім’я якого невідоме. А в так зване «ополчення ДНР» його ввели на початку 2016 року після вербування агентами СБУ. А також, начебто на передовій Озоліньш себе ніяк не виявляв і його завданням було увійти в довіру за допомогою підкупу потрібних людей.

Як виявилось, на світлинах представлених у ЗМІ – чоловік на ім’я Максим Чапіс. «Йому 35 років. Він проживає в Москві, працює генеральним директором підприємства «Промінформсервіс». Згідно з даними з Єдиного держреєстру фізичних і юридичних осіб, компанія займається оптовою торгівлею споживчими товарами», – пише «Страна.ua».

Максим Чапіс. Фото Facebook
Максим Чапіс. Фото Facebook

У коментарі «Страна.ua» він запевнив, що ніколи не служив на Донбасі, а також, що був на Донбасі лише один раз, по дорозі до Криму. Чоловік повідомив так званій «МДБ» угруповання «ДНР» про це. За його словами, там «взяли це до відома».

У коментарі виданню «Известия» Максим Чапіс сказав, що використані світлині колись були на його сторінці у соцмережах, але в 2013 році він їх видалив. Його обурив такий фейк: «Просто коли твоє фото стоїть разом з інформацією, що ти ймовірний вбивця, в громадські місця навіть страшно виходити», – сказав він.

XS
SM
MD
LG