Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко заявив, що готовий відправити білоруських миротворців на Донбас


Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час прес-конференції для російських регіональних ЗМІ, Мінськ, 17 листопада 2016 року
Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час прес-конференції для російських регіональних ЗМІ, Мінськ, 17 листопада 2016 року

Під час прес-конференції для російських регіональних ЗМІ президент Білорусі Олександр Лукашенко відповів на запитання про роль Білорусі в російсько-українському конфлікті на Донбасі. Лукашенко вчергове потворив, що він «не поїде до Києва на танку, а поїде на тракторі», а також сказав про можливість миротворчої місії Білорусі в зоні конфлікту на Донбасі.

Якщо ви хочете, щоб ці 400 кілометрів кордонів між Донбасом і Росією, між Україною і Росією, на цьому етапі закрити і навести порядок – будь ласка, ми це зробимо
Олександр Лікашенко

«Якщо ви хочете, щоб ці 400 кілометрів кордонів між Донбасом і Росією, між Україною і Росією, на цьому етапі закрити і навести порядок – будь ласка, ми це зробимо. Якщо ви цього хочете. Самі ми туди не будемо лізти – чого ми будемо лізти в чужу хату, коли ми там небажані гості? Але вважати нас людьми сторонніми не можна», – сказав президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Лукашенко також згадав, що білоруси, які є учасниками конфлікту на Донбасі, повертаються до Білорусі, де їх «контролюють».

«Хтось воює на боці України, хтось – на стороні «ополченців». А куди вони повертаються? Вони повертаються в Білорусь. Так, ми їх контролюємо. Але це коштує грошей. Нам це треба? Нам це не потрібно», – заявив Лукашенко.

Сьогодні Донбас не потрібен Росії. Він зруйнований
Олександр Луцкашенко

«Переможців у цій бійні не буде. Дивлюся іноді російське телебачення – ну, такий патріотизм, такі патріоти. А сам думаю, а ваші діти там воюють? Ті, хто кричать перед телекамерами? – зауважив Лукашенко. – Сьогодні Донбас не потрібен Росії. Він зруйнований».

Олександр Алесін
Олександр Алесін

Матеріально-технічні можливості, формування, техніка є. Питання тільки в тому, чи захочуть Росія і Україна допустити туди білоруських миротворців
Олександр Алесін

Військовий оглядач Олександр Алесін з приводу заяви Лукашенка зауважив: «В принципі, відповідні підрозділи у нас є, вони проходять навчання і за програмами НАТО, і за програмами ОДКБ. Миротворча рота навчається за програмою «Партнерство заради миру», беруть участь інструктори з країн НАТО. І є дві бригади: одна – Сил спеціальних операцій, друга – це спецназ МВС. Вони можуть виконувати операцію з роз'єднання сил, які ведуть війну, і поліцейську операцію. Що стосується юридичної сторони, то для того, щоб білоруські миротворці з'явилися на цьому кордоні, необхідна згода обох сторін, України і Росії, повинна бути якась нейтральна смуга. Думаю, такого не буде, це піар-хід, швидше за все. Але матеріально-технічні можливості, формування, техніка є. Питання тільки в тому, чи захочуть Росія і Україна допустити туди білоруських миротворців».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG