Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: на Алеї Героїв Небесної сотні створять музей-меморіал Революції гідності


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що виступає ініціатором відкриття на Алеї Героїв Небесної сотні в Києві музею-меморіалу Революції гідності.

«Виступаю ініціатором і першим спонсором створення благодійного фонду зі збору коштів для будівництва музею-меморіалу та для проведення міжнародного конкурсу на його найкращий проект», – заявив він на урочистостях із нагоди річниці Революції гідності.

Президент наголосив, що ухвалює політичне рішення і дає відповідні розпорядження щодо виділення земельної ділянки для цього музею.

«Спорудження, наповнення та підтримка в подальшому діяльності музею революції буде логічним продовженням ідеї революції Майдану», – додав президент України.

У січні 2016 року в Україні зареєстрували музей Майдану – Меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні – Музей Революції гідності, присвячений акціям протесту на майдані Незалежності в центрі Києва взимку 2013–2014 років.

У листопаді минулого року президент України Петро Порошенко звернувся до уряду з пропозицією створити такий меморіальний комплекс.

21 листопада 2013 року в Україні почалися акції протесту, відомі як Євромайдан, які також згодом назвали Революцією гідності.

Всього, за даними Генпрокуратури, під час Майдану постраждали понад 2 тисячі людей, 104 з них загинули. Найбільше активістів загинули у лютому 2014 року. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

У Києві сьогодні заплановані низка заходів із нагоди річниці Революції гідності. Радіо Свобода транслюватиме Марш революції, початок якого запланований на 19:00.

XS
SM
MD
LG