Доступність посилання

ТОП новини

Мати контрактника заявляє, що її син помер у лікарні через травми, завдані йому у військовій частині


Володимир Коломаз
Володимир Коломаз

Володимир Кацман

Контрактнику військової частини А3571 «Шкільний аеродром» Володимиру Коломазу було 25 років. 13 листопада його побили. Через отримані травми голови він потрапив до реанімації, де майже два тижні пролежав у комі, а згодом помер. Мати військового запевняє, що син приходив до тями і розповідав їй про обставини свого побиття. За фактом умисного вбивства Володимира Коломаза прокурори розпочали кримінальне провадження і говорять про кілька версій обставин.

До шпиталю Володимира Коломаза доставили через добу після отриманих травм, розповідає начальник прес-центру Повітряного командування «Південь» Володимир Крижанівський. До цього боєць був у наряді. Вранці, коли він не пішов до казарми після зміни, товариші по службі запідозрили щось недобре.

Володимир Крижанівський
Володимир Крижанівський

«13-го вранці він прийшов на службу, заступив до добового наряду в охороні, відстояв добу, вранці наступного дня відчув себе погано, приліг на ліжко і тому викликав у товаришів і командира якісь підозри. Не було жодних слідів, жодних синців. Нічого не вказувало на те, що людину якось сильно побили», – розповідає прес-секретар повітряних військ «Півдня».

«Син розповів, що його побили в частині»

Дитина відчула, напевне, що приїхала мама, що з ним поруч хтось є зі своїх, розказав, що побили його в частині. Стягнули з ліжка і били об підлогу
Оксана Коломаз

Мати Володимира, Оксана Коломаз каже, що перед смертю син отямився та розповів їй, як його побили: «Дитина відчула, напевне, що приїхала мама, що з ним поруч хтось є зі своїх, розказав, що побили його в частині. Стягнули з ліжка і били об підлогу» – ділиться мати загиблого.

Після цих слів сина Оксана звернулася до прокуратури Одеського гарнізону. Проте відразу її заяву не прийняли, скаржиться жінка: «Коли я прийшла, мені відмовили в заяві. Сказали: ви заяви не пишіть, ми наразі розберемося із командуванням, що там сталося. Прийдіть за пару днів. Я прийшла за пару днів, мене спитали, чому я не написала заяву. Я написала заяву, а потім отримала рішення, що мені відмовляють у розслідуванні, бо я не надала в заяві достатніх відомостей, аби прокуратура могла почати розслідування».

Оксана Коломаз
Оксана Коломаз

Військова прокуратура: слідство розглядає причетність військових

У військовій прокуратурі Одеського гарнізону пояснили, що заяву матері зразу не прийняли, бо спочатку треба було провести «деякі формальні процедури». Які саме – не уточнювали. Наразі ж за фактом умисного вбивства Володимира Коломаза прокурори розпочали кримінальне провадження. За словами заступника прокурора Одеського гарнізону Андрія Глумакова, кілька версій обставин, у яких Володимир міг отримати травми голови:

Є версії – це насамперед побиття вказаного військовослужбовця іншим військовослужбовцем, застосування насильства начальником
Андрій Глумаков

«Є версії – це насамперед побиття вказаного військовослужбовця іншим військовослужбовцем, застосування насильства начальником, застосування насильства щодо вказаного військовослужбовця іншими цивільними особами», – зазначає військовий прокурор.

У разі, якщо слідство доведе причетність військових до побиття Володимира Коломаза, то армія «не боротиметься за хибне збереження «честі мундиру», а наполягатиме на тому, щоб ті отримали по заслугах», – зазначили у Повітряному командуванні «Півдні».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG