Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Автомайдан їздив у гості до Авакова


Спеціальний адміністративний об’єкт – запасний пункт управління підрозділами Міністерства внутрішніх справ України
Спеціальний адміністративний об’єкт – запасний пункт управління підрозділами Міністерства внутрішніх справ України

Вітаємо! До Вашої уваги інформація про важливі події 3-4 грудня.

Перестрілка в Княжичах

Уночі 4 грудня в селі Княжичі Київської області, як повідомляють, столичні оперативники за підтримки бійців спецпідрозділу КОРД готувалися до затримання групи підозрюваних у серії пограбувань, у цей час наряд поліції охорони виїхав у цей же район до одного з будинків через автоматичне спрацювання охоронної сигналізації. Близько 4-ї години між правоохоронцями виникла перестрілка, внаслідок якої загинули п’ятеро працівників поліції. У Нацполіції розпочали службове розслідування, у Генпрокуратурі – розслідування обставин перестрілки за статтею про вбивство. Президент Петро Порошенко заявив, що бере під особистий контроль перебіг розслідування цієї трагедії.

«АвакOFF»

Понад 50 машин Автомайдану приїхали колоною до комплексу спеціальних об’єктів МВС «Фортеця», в якому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков орендує житло. Активісти обклеїли паркан біля комплексу «Фортеця» плакатами і наклейками з написом «АвакOFF» із вимогою його відставки. Як заявляють учасники акції, Аваков не впорався з реформами в МВС (ось відео). Раніше журналісти програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода та каналу «UA:Перший», з’ясували, що Аваков проживає на території комплексу спеціальних об’єктів МВС «Фортеця» у чотириповерховому адміністративному будинку, з якого можна дистанційно керувати підрозділами міністерства. Міністр щомісячно сплачує близько 8 тисяч гривень за оренду частини будинку (130 квадратних метрів), хоча, окрім Авакова, у ньому більше ніхто не живе.

Чому Ви, пане Президенте, зупинились?

Потерпілі під час розгону Майдану у ніч на 30 листопада 2013 року, які вже четверту добу не покидають залу Шевченківського районного суду Києва, звернулися до президента України Петра Порошенка з вимогою допомогти притягнути винуватців до відповідальності. У залі суду вони навіть посадили картонний макет Петра Порошенка (відео)

Украдене майбутнє

3 грудня відзначали Міжнародний день людей з інвалідністю, тож прем’єр-міністр зобов’язав профільні міністерства підготувати звіт про те, яких змін потребує система підтримки таких людей. Однак, як виявилося, є складнощі навіть із пошуком відповідальних. Наші кореспонденти дізнались, що стан здоров’я таких дітей за належного догляду і підтримки можна поліпшити, а відтак і переглянути діагноз.

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

Далі дві новини з регіонів:

Дніпряни відповіли на виконання «Катюші», а в Івано-Франківську відбувся автопробіг «На запчастини – тільки машини!», приурочений до Міжнародного дня боротьби проти рабства.

І невелика підбірка подій у світі:

Кастро поховали. Прах Фіделя Кастро через дев’ять днів після смерті поховали на Кубі. Приватна церемонія з поховання колишнього кубинського лідера відбулася 4 грудня на кладовищі Санта-Іфігенія в місті Сантьяго.

Узбекистан обирав наступника Карімова. В Узбекистані завершилось голосування на виборах президента країни. Очікується, що переможцем виборів стане 59-річний Шавкат Мірзіяєв, який із 2003 року був прем’єр-міністром Узбекистану, а 8 вересня після смерті Іслама Карімова був оголошений виконувачем обов’язків президента. Це сталося всупереч конституційній нормі, за якою посаду мав тимчасово обійняти спікер верхньої палати парламенту. Жодні попередні вибори в Узбекистані, за оцінками ОБСЄ, не були демократичними і справедливими.

«Дитячий прийом Тайваню». Обраний президент США Дональд Трамп провів телефонну розмову з президентом Тайваню Цай Інвень. Це перший контакт між Вашингтоном і владою острова на офіційному рівні за останні кілька десятиліть. Розмова Трампа спричинила негативну реакцію Пекіна. Міністр закордонних справ Китаю назвав подію «дитячим прийомом Тайваню».

На завершення пропонуємо Вам три інтерв’ю з експертами щодо російської агресії. На наші запитання відповідали: шведський політичний аналітик інституту Маккейна у Вашингтоні Ерік Браттберг, учасник Біловезьких угод, екс-депутат російської Держдуми та член Ради Федерацій Росії Геннадій Бурбуліс, а також представник України в ООН Володимир Єльченко.

Не дозволяйте пудрити собі мізки і одягати рожеві окуляри! Вимагайте справедливості!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG