Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: Савченко «дієво» зустрілася з ватажками бойовиків


«Зустріч була дієвою». Надія Савченко у Мінську і справді вела переговори з Олександром Захарченком та Ігорем Плотницьким, ватажками угруповань «ДНР» і «ЛНР», що визнані в Україні терористичними. Це підтвердила і сама вона (ось відео), і лідери бойовиків. Щоправда СБУ про це нібито не знало. Савченко назвала зустріч дієвою і не виключила нових переговорів. Багато українських політиків звинувачують її за ці дії, а партія «Батьківщина» від такого кроку свого депутата відмежувалася.

До Києва з офіційним візитом прилетіла президент Литви Даля Ґрібаускайте. Петро Порошенко і Даля Ґрібаускайте домовились поглибити співпрацю у галузі енергетичної безпеки, боротьбі з корупцією (обмін експертами) та військовій сфері (спільні навчання). Спробує допомогти Вільнюс і в питанні «безвізу».

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

Нідерланди підготували низку поступок, без яких ця країна не хоче ратифікувати Угоду про асоціацію між ЄС і Україною, повідомляє Reuters. Нідерланди хочуть, щоб керівники країн Євросоюзу ухвалили: угода не передбачає ніяких нових зобов’язань ЄС перед Україною в галузі гарантій безпеки і надання додаткової фінансової допомоги, а також не надає громадянам України права «вільно жити і працювати» у країнах ЄС.

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму продовжив термін утримання під вартою до 8 квітня 2017 року заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу.

Сьогодні Конституційний суд України продовжить розглядати подання 57 народних депутатів щодо відповідності Конституції «мовного закону» Ківалова-Колесніченка. З цього приводу пропонуємо Вам дві аналітичні статті «Закон Ківалова-Колесніченка знищив більше українців, ніж війна» та «Мова для українця – це персональна ділянка кордону самоідентифікації української нації».

Правозахисники назвали переможців антипремії «Дискримінатор року». Ними стали народний депутат Антон Геращенко, Верховна Рада України і сільрада села Лощинівка на Одещині. За які «досягнення», читайте за лінком.

Бажаємо Вам заслужених відзнак та нагород!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG