Доступність посилання

ТОП новини

Трамп не виключає можливості скасування санкцій США проти Росії – Прібас


Райнс Прібас (п) і Дональд Трамп, Нью-Йорк, ніч після виборів, 9 листопада 2016 року
Райнс Прібас (п) і Дональд Трамп, Нью-Йорк, ніч після виборів, 9 листопада 2016 року

Райнс Прібас, якого новообраний президент США призначив керівником апарату Білого дому в новій адміністрації, відмовився відповісти на запитання про те, чи Дональд Трамп має намір зберегти санкції проти Росії, запроваджені у зв’язку з її анексією українського Криму. «Почекайте, побачите», – сказав він.

Прібас, який залишає посаду голови національного комітету Республіканської партії, щоб працювати у Білому домі Трампа, заявив, що він не готовий викласти закордонну політику нової адміністрації. Трамп пообіцяв підтримувати тепліші зв’язки з Росією, назвавши президента Володимира Путіна «сильним лідером».

Якщо запроваджувати санкції, необхідно забезпечувати їх дотримання
Райнс Прібас

«Ось що можу вам сказати: якщо запроваджувати санкції, необхідно забезпечувати їх дотримання. В це вірить Дональд Трамп, і в якому напрямку він з тим піде, просто треба почекати і побачити, що буде далі», – сказав Райнс Прібас, виступаючи у вівторок на програмі Morning Joe на MSNBC.

Прібас відмовився виключити можливість скасування санкцій проти Росії у той самий день, коли перехідна команда Трампа оголосила про обрання Рекса Тіллерсона на посаду державного секретаря. Тіллерсон підтримує тісні фінансові зв’язки з Росією. У минулому він виступав проти санкцій, хоча Прібас каже, що це неправда, що Тіллерсон проти самої ідеї санкцій.

Тіллерсон вважає, що санкції були неефективними, каже Прібас. А були вони неефективними, бо не було механізму для забезпечення їх дотримання.

Райнс Прібас упевнений, що Рекс Тіллерсон вважає, що санкції і погроза введення санкцій є важливою частиною міжнародної стратегії і дипломатії, і він не проти санкцій. Він проти введення санкцій, дотримання яких не забезпечується, заявив призначений Дональдом Трампом керівник апарату Білого дому Райнс Прібас.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG