Доступність посилання

ТОП новини

Турчинов: на Світлодарській дузі ЗСУ просунулись вперед і зайняли нові позиції


Олександр Турчинов
Олександр Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявляє, що у ході боїв на Світлодарській дузі українські військові контратакували, просунулись вперед й зайняли нові позиції.

За словами Турчинова, четверту добу поспіль безперервно здійснюються обстріли позицій ЗСУ з використанням забороненої Мінськими угодами артилерії та мінометів крупного калібру.

«За кількістю снарядів і мін, застосованих по наших позиціях в районі Світлодарської дуги, встановлено своєрідний «рекорд» – понад 800 за добу», – сказав Турчинов, слова якого цитує прес-служба РНБО.

«Незважаючи на постійні обстріли та спроби прорвати нашу оборону, українські військові мужньо та професійно виконали свій обов’язок, зупинивши ворога та завдавши йому значних втрат. Збройні сили України і надалі будуть адекватно реагувати на будь-які провокації російських гібридних військ на всіх напрямках», – додав він.

18 грудня на Донеччині сталося загострення ситуації в районі Світлодарської дуги, у перебігу бойових дій там загинули, за офіційними даними, 5 українських військових ЗСУ і ще 16 були поранені. У штабі АТО повідомили, що це найважчі втрати Збройних сил України за останні п’ять місяців. Бойовики у свою чергу звинуватили ЗСУ у наступі.

Як заявив раніше в ефірі Радіо «Донбас.Реалії» речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко, 19 грудня конфігурація лінії зіткнення після бою на Світлодарськй дузі не змінилась.

Конфлікт на частині Донбасу триває від квітня 2014 року, на лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався.

XS
SM
MD
LG