Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: конфігурація лінії зіткнення після бою на Світлодарськй дузі не змінилась


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Конфігурація лінії зіткнення після бою на Світлодарськй дузі не змінилась. Про це в ефірі Радіо «Донбас.Реалії» повідомив речник Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, під Світлодарськом відбувалась спецоперація, але не наступ Збройних сил.

«Лінія зіткнення не змінилась, позиції залишилися на місці, якщо була тактична контратака, це не означає, що ми там залишились. Якщо довіряти сепаратистським ЗМІ, то ми кожного дня на них наступаємо», – сказав він.

За словами Лисенка, ЗСУ стоять на позиціях, дотримуючись Мінських домовленостей.

«Ми не йдемо в контратаку і не займаємо їхні позиції, тому що наші позиціїнабагато потужніші, більш сучасно обладнані, і займати тимчасові позиції бойовиків нам немає сенсу, тому що перший же вогневий наліт артилерії знесе все на місці», – додав він.

«Що стосується тієї території приблизно у 30 кілометрів, яка має належати нам за Мінськими домовленостями, і ворог її не віддає, то це вже переходить в площину політичних переговорів, оскільки Тристороння Контактна група має дати відповідь, і з Кремля має надійти команда відвести (підрозділи бойовиків – ред.), в тому числі, і від Дебальцева, яке має бути нашим», – сказав Лисенко.

18 грудня у штабі АТО повідомили, що в ході бойових дій в районі Світлодарської дуги загинули 5 українських військових і ще 6 були поранені. За даними штабу, вогневі атаки з великокаліберної артилерії та мінометів сепаратисти розпочали близько 6-ї ранку і тривали вони дві години. У Міноборони заявили, що вогонь у відповідь по проросійських бойовиках на Світлодарській дузі було складно вести через їхню стрілянину з території населених пунктів Дебальцеве, Вуглегірське й Калинівка. Сьогодні також повідомлялося про обстріли з боку бойовиків на Світлодарській дузі.

На лінії контакту сторін між вільною й окупованою частинами Донбасу вже кілька разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушувався. Обстріли тривають, а сторони конфлікту звинувачують одна одну у порушенні режиму тиші.

XS
SM
MD
LG