Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: український бюджет знову «народився» вночі


Є бюджет. Верховна Рада майже о 5-й годині ранку 21 грудня ухвалила державний бюджет на 2017 рік. За це віддали голоси 274 парламентарі. Кошторис підтримали всі фракції, крім «Батьківщини», «Самопомочі» та «Опозиційного блоку» (відео). «Олігархічний договорняк», «порятунок держави» і «людиноцентричний бюджет» – як тільки не називали депутати і урядовці кошторис. Та піти додому без ключового документа вони не хотіли: якби голосування за держбюджет перенесли на четвер – МВФ би вже пішов на канікули, а Україна могла би втратити можливість отримати черговий транш. Детальніше про баталії цьогорічної бюджетної ночі читайте у матеріалі «Олігархічний договорняк» чи «порятунок держави»: держбюджет-2017».

Секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що під час боїв на Світлодарській дузі українські військові контратакували, просунулись вперед й зайняли нові позиції. «За кількістю снарядів і мін, застосованих по наших позиціях… встановлено своєрідний «рекорд» – понад 800 за добу», – сказав Турчинов. Разом з тим у перебігу боїв у полон бойовиків потрапив український військовий.

Міжнародна група розслідувачів Bellingcat опублікувала новий звіт, у якому мовиться, що Росія вела проти України у 2014 році «систематичні» артилерійські обстріли та інші атаки, що було «фактично актом війни». Публікація з детальними картами обстрілів за посиланням.

Один зі свідків у справі «вишок Бойка» вчинив самогубство під час затримання – застрелився з рушниці, повідомив генпрокурор Юрій Луценко. Ще три свідки, колишні посадовці Міненерго, затримані й дають викривальні свідчення, стверджують у ГПУ. Збитки, завдані державі у цій справі, за даними слідства, перевищують 120 мільйонів гривень.

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

Сьогодні народний депутат України Олександр Онищенко має дати свідчення Національному антикорупційному бюро України в режимі відеоконференції. Він заявляє, що зараз перебуває в Німеччині, де у нього відбувається судовий процес.

Солом’янський районний суд Києва залишив на посаді та відпустив під особисте зобов’язання голову Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського, якого звинувачують в отриманні хабаря із так званої «чорної каси» Партії регіонів. Намір оскаржувати це рішення щодо запобіжного заходу висловили і прокурори, і адвокати підозрюваного.

Послу Росії в Туреччині Андрієві Карлову, вбитому в Анкарі 19 грудня, посмертно присвоїли звання «героя Росії». Заради присутності на похороні посла Володимир Путін навіть переніс на день свою щорічну прес-конференцію, плановану на 22 грудня.

Поліція Німеччини розшукує громадянина Тунісу, підозрюваного у скоєнні нападу в Берліні. Як повідомляють видання Die Welt і Der Spiegel, чоловік прибув до Німеччини як біженець раніше цього року. Його документи виявили у вантажівці, що в’їхала в людей. Український історик, професор Берлінського університету Андрій Портнов побував на різдвяному ярмарку за кілька годин до трагічної події. З Радіо Свобода професор поділився спостереженнями щодо можливостей запобігання терактів.

Максим Степанов, переможець конкурсу на посаду голови Одеської ОДА, має спільний бізнес із олігархом Леонідом Юрушевим. Про це повідомляє програма «Схеми», спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший». Які суми та фірми пов’язують переможця з олігархом, читайте за посиланням.

Фабрика, де Оскар Шиндлер врятував 1200 євреїв під час Другої світової війни, зараз напіврозвалена руїна. Але все може змінитися. Радіо Свобода зустрілося з ентузіастом, що хоче відновити фабрику і зробити музей. Детальніше про амбітний задум в атмосферному відеосюжеті.

Ламайте погані традиції, плекайте хороші!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG