Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: «нудна» прес-конференція Путіна


Президент Росії Володимир Путін заявив, що сподівається на нормалізацію відносин з Україною і продовження «нормандського формату». Про це він сказав під час вже дванадцятої підсумкової прес-конференції у Москві. Також президент Росії переконував, що у майбутньому готовий подумати про амністію для утримуваних на території Росії громадян України. Загалом спостерігачі оцінили прес-конференцію Путіна, яка тривала 4 години, як досить нудну, а політолог Олександр Палій назвав її «спамом прикриття агресивних дій».

У Мінську тим часом відбулася безпрецедентна подія – МЗС Білорусі викликав представника російського посольства у Мінську, щоб висловити протест проти паплюження білоруської історії та мови російським державним посадовцем.

Верховна Рада передала на підпис президенту закон про держбюджет на 2017 рік. Водночас деякі депутати заявили, що «оскаржать» бюджетні голосування у Генпрокуратурі.

Ще одна спроба: Кабінет міністрів вніс на розгляд Верховної Ради оновлений проект закону про «спецконфіскацію». Попередній такий урядовий документ парламент відхилив. Чому депутати не ухвалюють такий закон і чому некоректно вживати слово «спецконфіскація», своїми міркуваннями поділилася юрист «Центру протидії корупції» Тетяна Шевчук.

Прокуратура Автономної Республіки Крим просить владу Італії допитати колишнього італійського прем’єра Сильвіо Берлусконі через відвідування ним у вересні 2015 року компанії «Масандра» в анексованому Криму і дегустацію колекційного вина 240-річної витримки з президенто Росії Володимиром Путіним. Як повідомляє прокуратура, директор винзаводу особисто відкоркувала для зазначених осіб одну пляшку унікального колекційного вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року з колекційного фонду, яке є національним надбанням України та становить значну історичну, наукову й практичну цінність держави.

Громадянина Тунісу Аніса Амрі, який, як з’ясувалося, влаштував у понеділок напад на різдвяному базарі в Берліні, застрелила поліція в Італії під час перестрілки з ним. Але в Німеччині наголошують, що загроза терору не зникла і намагаються встановити, чи мав нападник мережу помічників.

До кінця року Вища кваліфікаційна комісія має провести повторне оцінювання суддів, яких півроку тому направила на перенавчання, після невдалого тестування та співбесіди. Журналісти програми «Схеми» вирішили ближче познайомитися з суддями, до яких комісія мала чимало запитань, однак їм вдалося успішно пройти переатестацію. Більше у сюжеті «Троє суддів. Переатестація».

Окрім цього, «Схеми» також дізнались, що Служба безпеки України засекретила електронні декларації своїх працівників, оскільки створила для них окремий сервер у самій СБУ. І все це завдяки експертизі свого ж експерта з питань таємниць – заступника голови Служби безпеки. Юристи громадської організації «Центр протидії корупції» вже планують оскаржувати в суді засекречення інформації про статки працівників спецслужби.

Якщо ви ще не підписані на Радіо Свобода Daily, то зараз саме час це зробити – і читати далі.

Крім цього всього ми продовжуємо підбивати підсумки року тож наостанок сьогодні 10 обіцянок української влади у 2016 році.

Не вірте пустим обіцянкам і не дозволяйте себе дурити!

Наступний огляд у понеділок.

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG