Доступність посилання

ТОП новини

Савченко заявила про створення громадської платформи «Руна»


Надія Савченко
Надія Савченко

Депутат Верховної Ради України Надія Савченко заявила про створення громадської платформи «Руна».

«Сьогодні ми хочемо представити вам громадську платформу. Те, що я говорила: це не буде політичний проект, партія – це всього лише механізм, вона у нас з’явиться тоді, коли це буде потрібно. на даний час це просто природне об’єднання людей, які чують саму суть, саму ідею, а не якісь лозунги, популізм», – сказала вона у ході прес-конференції у Львові.

Савченко створює громадський рух «Руна» (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:56 0:00

«Руна» – це рух українського народу, активних, мислячих українців, це реформи українського народу заради справжньої зміни системи, це революція українського народу як виняткова вимога Революції гідності», – додала Савченко.

Презентація цієї громадської платформи планувалася 26 грудня в Києві, проте захід перенесли на 27 грудня і провели його у Львові.

15 грудня фракція «Батьківщина» у Верховній Раді вилучила зі свого складу народного депутата Надію Савченко. Причиною такого рішення стали її переговори у Мінську з керівниками угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними. За словами Савченко, на переговори з лідерам бойовиків вона поїхала заради звільнення полонених. Через такі зустрічі парламентарії ініціювали відкликання Савченко і зі складу делегації українського парламенту в Парламентській асамблеї Ради Європи.

У жовтні 2014 року на позачергових парламентських виборах Надія Савченко, що перебувала тоді в ув’язненні в Росії, була обрана народним депутатом за списком партії «Батьківщина».

У травні цього року Надія Савченко була звільнена з російського ув’язнення і повернулася до України в рамках обміну.

XS
SM
MD
LG