Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ: минулого тижня було збільшення числа порушень режиму тиші біля Авдіївки


Пошкоджені внаслідок обстрілів будівлі в Авдіївці, березень 2017 року
Пошкоджені внаслідок обстрілів будівлі в Авдіївці, березень 2017 року

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Александр Гуґ заявив, що спостерігачі минулого тижня зафіксували збільшення кількості випадків порушення режиму тиші і використання забороненого озброєння біля Авдіївки.

«Авдіївка – Ясинувата – Донецький аеропорт. На цей район припадає майже половина всіх порушень припинення вогню, зафіксованих за минулий тиждень. Саме тут ми зафіксували 50-відсоткове збільшення кількості порушень припинення вогню. Число обстрілів із забороненої зброї зросло з 4 до 97 випадків», – повідомив він.

За його словами, кількість обстрілів з використанням заборонених видів озброєння збільшилася на 25% минулого тижня, з використанням мінометів вдвічі – з 125 до 257 випадків.

12 квітня у ході засідання в Мінську Тристороння контактна група підтвердила свою прихильність рішенню щодо повного дотримання режиму припинення вогню напередодні Великодніх свят.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.​

XS
SM
MD
LG