Доступність посилання

ТОП новини

Мерія Запоріжжя відмовилася розмістити борди про набір добровольців через нестачу рекламних площ


У міській раді повідомили, що спеціальна комісія розгляне питання на засіданні цього тижня
У міській раді повідомили, що спеціальна комісія розгляне питання на засіданні цього тижня

У Запоріжжі на усне і письмове звернення представників Української добровольчої армії щодо розміщення в місті інформаційних бордів про набір добровольців до підрозділу міська рада дала негативні відповіді. Про це Радіо Свобода повідомила координатор 8-го окремого батальйону УДА «Аратта» Ольга Браун.

«Ми просимо розмістити борди ознайомчі про Українську добровольчу армію, що складається з хлопців, що йдуть за своїм власним бажанням, за своїм покликом серця. На сьогоднішній день вона складається з 2-х батальйонів – 8-ий і 5-ий та батальйону «Госпітальєри». Ми звернулися до мерії, щоб вони надали дозвіл для розміщення рекламних площ в місті Запоріжжі – мерія відмовила нам в тому, мовляв всі площі зайняті саме рекламою ЗСУ, СБУ. Я вважаю, що це не є підставою, аби не розмістити декілька бігбордів, аби люди знали, що існує добровольчий рух і по сьогоднішній день, і що віна триває, бо знаходячись у мирних містах, воно виглядає, що нібито всі скінчилося», – розповідає представниця УДА.

«Наприклад, у Хмельницькому розмістили з першого звернення: зробили кілька бігбордів у людних місцях – на привокзальній площі і в центрі міста два борди, і люди знають, що є така армія і такі батальйони. Багато хлопців, що хочуть піти добровільно і не знають куди. В Дніпрі також зробили борди», – додає Ольга Браун.

У мерії пояснюють, що звернення щодо розміщення інформаційних бордів мають пройти розгляд спеціальної комісії, яка визначає де і коли можуть бути розміщенні плакати.

«Ця комісія колегіально вирішує, які будуть розміщуватися сюжети як соціальна реклама в залежності від зайнятості рекламоносіїв. Розміщення відбувається не тільки на площах комунальної власності, а й розподіляється між операторами зовнішньої реклами всіх форм власності, в тому числі приватних. Тому тут важлива згода операторів, що розміщують в місті зовнішню рекламу. Я впевнений, що на наступному засіданні комісії, що буде на цьому тижні, це питання буде розглянуто позитивно», – повідомив очільник управління внутрішньої політики Запорізької міськради Володимир Головешко на зустрічі з координаторами батальйону 24 квітня.

У Запорізькій мерії не повідомляють кількість вільних на сьогодні площ для розміщення соціальної реклами у місті, однак обіцяють за наявності таких розмістити оголошення УДА про набір добровольців у Запоріжжі вже з початку травня.

XS
SM
MD
LG