Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: смертельно небезпечні речовини окупованого Донбасу


Скріншот із відеосюжету проекту «Донбас.Реалії»
Скріншот із відеосюжету проекту «Донбас.Реалії»

Доброго ранку!

За минулу добу на нашому сайті з’явилось чимало важливих і цікавих матеріалів. Хочеться усіма ними з Вами пошвидше поділитись. Розпочнемо з найгарачіших тем Донбасу.

Хімічні могильники

Покинуті шахти, зупинені заводи і навіть могильник ядерних відходів. Донбас і до війни був екологічно небезпечним регіоном. А тепер багато процесів вийшли з-під контролю. Західні моніторингові компанії вже попереджали про загрозу техногенної катастрофи. Але бойовики не пускають українських фахівців для дослідження ситуації. Скільки небезпечних об’єктів залишилося на непідконтрольній території і яку загрозу вони становлять? Відповіді у матеріалі наших журналістів.

Протести в окупації

Вимушені відпустки, затримка зарплат та жалюгідний стан вугільної галузі – причина незадоволення працівників шахт на непідконтрольній території Донбасу. Минулого тижня у Донецьку мав бути масовий вихід шахтарів, але масштабна акція не відбулася. Кажуть, із колективами шахт провели роз’яснювальну роботу. Наскільки можливі протести в Донецьку чи Донбас «все стерпить»?

Протести в ОРДЛО: хто організовує і як протидіють бойовики (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:05:14 0:00

Солдати заявили про катування в тилу

Солдати української армії стверджують, що в Авдіївці у місцевому відділенні поліції їх катували. Кажуть: таким чином їх намагалися зробити співучасниками вбивства місцевого жителя. Натомість у поліції усі звинувачення відкидають, мовляв, весь процес допиту є на відео і до бійців силу не застосовували. Навпаки, їм, як свідкам злочину, запропонували захист, наголошують у відомстві. Деталі цієї заплутаної і навіть детективної історії за посиланням.

Самойлова знову збирається в Крим

Від Донбасу до Криму. Російська співачка Юлія Самойлова, якій заборонили в’їзд в Україну, знову збирається виступити в Криму. «Так, вона виступатиме у Севастополі... Планується, що Юля заспіває там 2-3 пісні», – підтвердили у прес-службі співачки.

Незаконні поїздки до окупованого Криму «відгукнулися» і Лоліті Мілявській, яку напередодні українські прикордонники зняли з потяга. Співачці на три роки заборонили в'їзд на територію України. А все через те, що у 2015 році вона виступала в Керчі. Журналісти проекту «Крим.Реалії» зібрали з цього приводу реакції користувачів соцмереж.

А тепер до міжнародних новин.

Моґеріні у Москві

Керівник дипломатії ЄС Федеріка Моґеріні здійснила перший офіційний візит до Москви за понад два роки на тлі ускладнення відносин Євросоюзу та Росії через анексію Москвою українського Криму та її агресію на Донбасі. Якщо коротко, то ЄС і Росія погодились не погоджуватись у питанні України.

Скандал у ПАРЄ

Президент ПАРЄ Педро Аграмунт був змушений відмовитися від ведення засідання з огляду на його візит разом із російськими депутатами до Сирії. «На вимогу делегатів відбудуться слухання, де Аграмунт готовий буде відповісти на запитання. Але українська делегація вимагає змін до регламенту і запуску процедури імпічменту», – написала перший заступник голови Верховної Ради України, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко.

Ну і куди ж наш огляд без історій непересічних людей.

Унікальні фотографії під ліжком

Троє киян виявили 4 тисячі унікальних світлин Параски Плитки-Горицвіт. «Вони були в пакеті з надписом «невдалі фотознімки, бліді». Були під ліжком. Вони там лежали дуже довго. Вийшов спільний акт творчості часу і людини, фотографа, – розповіла Радіо Свобода художниця Інга Леві і додала: увесь цей архів належить і буде належати громаді села Криворівня, а наша група буде займатися систематизацією фотоархіву і популяризацією, тобто виставками». Побачити фото гуцульського життя 1970-х років і дізнатись про їх автора більше можна тут.

Фотографія Параски Плитки-Горицвіт
Фотографія Параски Плитки-Горицвіт

Як луганчанка стала обличчям Playboy

А тепер від цнотливих фотографій гуцулів до відвертих фото сучасників. На обкладинку весняного випуску італійського Playboy потрапила луганчанка Валерія Радкевич. За словами дівчини, на зйомках для Playboy вона провела в студії 9 годин. «Я зрозуміла, що робота моделі дужа складна. В якийсь момент хочеш піти в куточок і просто полежати. Але не можна! Треба далі працювати», – розповіла вона в інтерв’ю.

Луганчанка Валерія Радкевич на обкладинці весняного випуску італійського Playboy
Луганчанка Валерія Радкевич на обкладинці весняного випуску італійського Playboy

«Мама поспішає додому» в Ансі

Анімаційний серіал «Мама поспішає додому» було відібрано для участі в одній із найважливіших світових анімаційних подій – Mifa Pitches, яка відбудеться в рамках Міжнародного фестивалю анімаційних фільмів у Франції в Ансі у середині червня. Його відібрали разом із трьома десятками інших мультфільмів із 343 проектів зі всього світу. Він також став першим в історії українським учасником пітчингу.

Кожен може створити шедевр!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG