Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: спокійне 2 травня в Одесі після поразки «русской весны»


Неподалік від Будинку профспілок в Одесі, 2 травня 2017 року
Неподалік від Будинку профспілок в Одесі, 2 травня 2017 року

Доброго ранку!

Роковини загибелі людей в Одесі

В Одесі вшанували пам'ять загиблих у сутичках у центрі міста та під час пожежі в Будинку профспілок 2 травня 2014 року. Через третю річницю цієї трагедії в Одесі правоохоронці оголосили підвищений рівень терористичної загрози. Втім, цього разу обійшлось без сутичок.

Одеса. 2 травня 2014 року. Хронологія дня
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:49 0:00

«Треба проголосити це днем перемоги над «русской весной», а не вивішувати у місті жалобні прапори. Співчуваючи невинно постраждалим, знати, що українські патріоти врятували місто від страшної долі – від занепаду, від путінської експансії, яка економічно і політично вбила б Одесу назавжди», – запропонував альтернативний спосіб відзначення цієї дати у студії Радіо Свобода одесит, художник Олександр Ройтбурд.

Меркель приїхала до Путіна

У російського президента Володимира Путіна травень почався зі спілкування з лідерами світових держав. У своїй сочинській резиденції він зустрівся з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. (Це друга її поїздка до Росії, відколи Москва окупувала Крим у лютому-березні 2014 року). Ось основні тези щодо підсумків:

– Меркель звернула увагу на те, що на Донбасі повинні пройти повноцінні місцеві вибори і Україна має отримати доступ до свого кордону на сході.

– Натомість президент Росії Володимир Путін заявив, що українська влада втратила шанс реалізувати мінські домовленості.

Переселенці з Донбасу в Севастополі

«Переселенців із Донбасу в Севастополі, за повідомленнями місцевих ЗМІ, десятки тисяч. Офіційних цифр ніхто не наводить, але судячи з кількості машин з донецькими і луганськими номерами та людей, що розмовляють з характерним м'яким «г», ця інформація цілком достовірна», – пише у своїй статті Андрій Покровський. Як вони живуть? Чим займаються? Тут декілька невигаданих історій.

Субсидія на дачу і бонус за економію

Оновлена програма нарахування субсидій стартувала 1 травня. Відтепер, зокрема, на субсидії можуть претендувати люди, що живуть у садових будинках, а соціальна норма для непрацездатних людей зросте. Окрім того, уряд анонсує грошові бонуси для родин, які отримують субсидії, але при цьому економлять ресурси. Все, що треба знати про оновлену програму нарахувань, для Вас ми зібрали у цьому матеріалі.

Зірка світового балету Сергій Полунін

Сергія Полуніна порівнюють із Рудольфом Нурієвим та Михайлом Баришниковим, називають «Джеймсом Діном балету». Один із найвидатніших представників сучасної балетної сцени, уродженець Херсона, Сергій Полунін приїхав до Праги з автобіографічною програмою. Він танцював у Національному театрі Чехії, включно з хореографією до пісні Take Me To Church, завдяки якій став відомим серед широкої публіки. Історію його тернистого шляху на сцені можна знайти за цим останнім посиланням на сьогодні.

Поменше перешкод Вам до зірок!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG