Доступність посилання

ТОП новини

Ті, хто за кадром: «Євробачення» очима волонтера


Ті, хто за кадром: «Євробачення» очима волонтера (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

За глянцевим блиском пісенного конкурсу «Євробачення-2017» стоїть кропітка робота тисяч людей, яких глядачі не побачать у трансляції фіналу. Частина з них – волонтери, вони на ентузіазмі та для власного досвіду допомагають делегаціям учасників, слідкують за безпекою та водять іноземних гостей Києва. Їх відбирали три місяці, зупинившись на 900 найбільш відповідальних та креативних. Про внутрішню кухню «Євробачення» очима волонтера розповіла Альона Дахненко, яка стала «правою рукою» делегацій із Македонії та Хорватії.

– Я побачила посилання, перейшла, зареєструвалася. Насправді, необхідно було просто бути креативним, знати англійську мову. Там було кілька полів для заповнення: елементарні речі – як ім’я, прізвище, якісь контакти, а також запитували про досвід, зокрема, волонтерства, де навчаєтеся, скільки мов знаєте. Також якісь три факти про себе.

– Схоже, перевіряли на креативність?

Я писала, що я вмію робити місячну ходу, як Майкл Джексон, співати голосом ніби з мультику

– Я писала, що я вмію робити місячну ходу, як Майкл Джексон, співати голосом ніби з мультику, а третій факт не пам’ятаю. Насправді, потрібен креативний підхід, нестандартний до цього всього. Тобто треба показати себе, якось цікаво представити.

– Ви подавали анкету, тому що любите «Євробачення», чи це хороша можливість отримати досвід для модерування такої масштабної події?

Я хотіла чогось нового в житті

– Я подавалася на «Євробачення», тому що я хотіла чогось нового в житті. Оскільки я була волонтером у Європейському молодіжному парламенті і залишаюсь ним, але хотіла чогось нового. Там – це конференції, тут – уже шоу- бізнес. Та і «Євробачення» – це цікаво, хотілося підтримати свою країну.

– Ви закріплені до конкретних делегації. Значить, Ваш день розписаний так, щоби слідувати за ними на репетиціях, тренуваннях?

– Я працюю з Македонією, Хорватією. Я їх воджу територією МВЦ як гід. Я їх відводжу на мейкап, репетиції, саундчек (перевірка звуку – ред.) і тому подібне.

– А є проблеми з комунікацією? Це, все ж, співаки та їхнє оточення, ще і з іншої країни…

Необхідно знати англійську мову або мову тієї країни, з якою працюєш

– Жодних проблем із цим немає. Всі відкриті, дружелюбні, все класно. Звісно, необхідно знати англійську мову або мову тієї країни, з якою працюєш. Я спілкуюся з ними англійською.

– Зараз у виконавців закінчується етап індивідуальних репетицій. Із початку наступного тижня – перші спільні репетиції півфіналів. Нервуються конкурсанти?

– Ні, зовсім не хвилюються. Всі спокійні, готові – професіонали. Насправді, дуже круто. Мою дівчинку (якій допомагаю – ред.) звати Яна (Яна Бурческа – ред.), вона з Македонії, і від Хорватії – Жак (Жак Худек – ред.). Працювати, насправді, нескладно – всі дружелюбні, спілкуються.

– А їхні враження від Києва обговорювали? Вони вперше в Україні?

Навіть коли я чую збоку, що хтось запитує про враження від Києва – вони дуже задоволені

– Так, вперше, і дуже задоволені. Навіть коли я чую збоку, що хтось запитує про враження від Києва – вони дуже задоволені. Їздять на екскурсії, мають море емоцій.

– Коли українську столицю лише готували до «Євробачення», соцмережі, скажімо, активно обговорювали, що може неприємно вразити туристів: погані дороги, нереставровані зупинки, проблеми з транспортом. Конкурсанти помічають ці речі, якось коментують?

– Абсолютно не бачать цього. Претензій до нас вони не мали. Вони надзвичайно задоволені, їм подобаються люди, подобається місто Київ – вони сказали, що це дуже гарне місто. Тобто дійсно європейський рівень.

Вони їздили в тур по Києву на автобусі, а також вони ходять пішки в тури. Дивились на стару частину міста

– Ви кажете: учасникам «Євробачення» проводять екскурсії. А куди возять, що показують?

– Так, вони їздили в тур по Києву на автобусі, а також вони ходять пішки в тури. Дивились на стару частину міста.

– А як проходить день конкурсанта? Вистачає часу поспати перед «Євробаченням»?

У кожного учасника, в кожної делегації розписаний кожен день по хвилинах. Репетиції – день через день

– Звісно, вони мають вільний час. У кожного учасника, в кожної делегації розписаний кожен день по хвилинах. Репетиції в них не щодня – день через день. Вони їздять давати інтерв’ю, і також дають інтерв’ю у свої посольства.

Я – просто backstage assistant (працює за кулісами – ред.), тому не знаю деталей про їхній день. Це вже «хости» усіх супроводжують протягом всього дня.

– Значить, бачите, як вони поводяться перед виступами. Здружились учасники чи конкуренція заважає?

– Так, ідеш з ними на репетицію, якщо вони когось зустрічають: «О, Мальта!», обійми-цілунки. Усі такі милі, класні, дружні, багато знають один одного. Та і багато хто вже давно працює на «Євробаченні» – років по десять і більше. Це – і технічні працівники, і ті, хто їздить з делегаціями.

– А з гуртом О.Тorvald, який Україну представляє, знайомились Ви?

– Ні, я особисто не знайомилася з ним – просто я задіяна з Македонією, Хорватією, і не мала на це часу. Сьогодні мої учасники мали репетиції, постійно їх супроводжувала. Я не можу відриватися від своєї роботи і йти з кимось знайомитися.​

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

​(Офіційне відео пісні Time гурту О.Тorvald, який представлятиме Україну на «Євробаченні-2017»)

Із паспортом і на велосипеді. Яким буде життя столиці під час «Євробачення»?

У новому проморолику «Євробачення-2017» показали український Крим

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG