Доступність посилання

ТОП новини

Два провідні комітети Сенату США закликали Білий дім надати інформацію про звільнення директора ФБР


Два провідні комітети Сенату Конгресу США закликали Білий дім надати інформацію про звільнення директора Федерального бюро розслідувань США Джеймза Комі президентом Дональдом Трампом.

Зокрема, комітет у справах розвідки Сенату заявив, що запрошує дати свідчення про це самого Джеймза Комі, а його наступника Андрю МакКейба просить передати всі службові й особисті записки про контакти між Білим домом і Міністерством юстиції США у справі розслідування втручань Росії у вибори у США.

А в комітеті у справах судівництва Сенату чотири його провідні члени оприлюднили свого листа до МакКейба з проханням надати конкретну службову записку Комі, яку той, за повідомленнями, склав після зустрічі з Трампом у лютому. Американська преса писала, що в цій записці Комі повідомляв, що Трамп вимагав від нього припинити розслідування ФБР щодо Майкла Флінна – той був змушений до відставки з посади радника з національної безпеки, яку він обіймав лише 24 дні, коли викрилося, що він ввів Білий дім в оману щодо його контактів із послом Росії у США; Білий дім уже заперечив твердження про вимогу до Комі припинити те розслідування.

Інформації про цю службову записку Комі також вимагав надати комітет у справах нагляду за діяльністю і реформуванням уряду Палати представників, що є головним розслідувальним органом цієї палати Конгресу США.

Раптове звільнення Комі минулого тижня вразило Вашингтон. Він наглядав за розслідуванням в ФБР звинувачень щодо зв’язків команди Трампа, включно з Флінном, із російськими офіційними особами.

XS
SM
MD
LG