Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: 75 відсотків української мови на ТБ


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Більше української на ТБ

Квотам на телебаченні – бути. Верховна Рада проголосувала за закон, що зобов’язує загальнонаціональні й регіональні телеканали, а також програми новин містити 75% контенту українською мовою. Для місцевих телеканалів частка дещо нижча – 60%. За порушення – штраф. Через чотири місяці після підпису президента і офіційної публікації нові правила наберуть чинності. Втім, «Опозиційний блок» заявив, що готовий оскаржувати рішення в Конституційному суді.

Теракт у Британії

22-річний Салман Абеді. Саме так звати підозрюваного в нападі на глядачів концерту в Манчестері. Вибух прогримів після концерту американської поп-зірки Аріани Гранде. Як наслідок, щонайменше 22 людини загинули, 59 поранені. Відповідальність за скоєне взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

Люди в паніці залишають стадіон у Манчестері (відео очевидців)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:36 0:00

«Російський наці-лорд»

Далі ще одна моторошна історія про те, як декілька десятків жителів мексиканського міста Канкун спробували лінчувати російського громадянина Олексія Макеєва, відомого своїми агресивними роликами в інтернеті. Розгнівані мексиканці побили росіянина в його будинку. Він зазнав травми голови й лікарі ввели його у штучну кому.

У Мексиці напали на росіянина, який ображав місцевих жителів (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:06 0:00

На вулицях Макеєв гучно кричав на перехожих, жінок із дітьми. Темношкірих він називав «дегенератами», «мавпами», показував середній палець зі словами «здохни, гнидо» чи погрозами відрізати їм кінцівки. І все це знімав на відео. За це мексиканські ЗМІ прозвали його «російським наці-лордом». Більше шокуючих фактів про цю людину Ви знайдете за лінком.

#ЩастиНаЗНО

А тепер до хорошого. Випускники шкіл вже склали тестування з української мови та літератури. Флешмобом ЩастиНаЗНО їх підтримала міністр освіти Лілія Гриневич і українські освітяни. А започаткувала таку акцію український психолог Світлана Ройз, яка навіть написала поради, як подолати стрес під час цього випробування. Як допомогти вгамувати хвилювання перед тестуванням, страх? Рецепти від самих учасників, поради від освітян і психологів ми зібрали у цьому матеріалі.

«VIPускники»

А на завершення чудова історія про те, як українські дизайнери одягли випускників із дитбудинків. Серед них є діти-сироти, діти з вадами слуху, та діти з синдромом Дауна. Вони пройшлися в новому вбранні по подіуму разом із професійними моделями. Як це виглядало можна побачити у відео.

Українські дизайнери одягли випускників з дитбудинків (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:59 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG