Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: «хабарник розбрату» між Генпрокуратурою та НАБУ


Політична карикатура Євгенії Олійник
Політична карикатура Євгенії Олійник

Як у Генпрокуратурі обмовили НАБУ

Днями інформаційний простір вибухнув новиною: на хабарі затриманий працівник НАБУ! Ще й на якому – у цілих 150 тисяч доларів. Сенсаційну новину повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган. У соцмережах ширилось обурення: невже новий антикорупційний орган, на який покладає так багато сподівань українське суспільство та західні партнери України, продає кримінальні справи й бере хабарі?

При першій же перевірці цієї інформації стало зрозуміло: речниця генпрокурора поширила неправдиві дані. Мало того, що затриманий не працює в НАБУ ще від кінця зими, в роботі бюро, до того ж, немає проваджень, за закриття яких ця людина могла б вимагати гроші. Натомість такі провадження є в інших правоохоронних органів. У яких саме, і чому про це в Генпрокуратурі вирішили змовчати, – у розслідуванні програми «Схеми» (спільного проекту Радіо Свобода та телеканалу «UA:Перший»).

Чергам – ні

«Кохайтеся, народжуйте, про документи подбає Міністерство юстиції» – такими словами розхвалив електронні сервіси міністр цього відомства Петро Петренко. Реформа стартувала в Україні два роки тому, і перелік доступних у такий спосіб послуг розширюється. Тепер ті, хто не любить стояти в бюрократичних чергах, можуть онлайн і не виходячи з дому зареєструвати фірму, отримати цифровий електронний підпис, оформити допомогу на дитину. Проте більшість українців за звичкою чи через незнання відстоює черги і дає хабарі за послуги, які держава надавати зобов’язана. Якщо Ви одні з них – Вам сюди.

Столтенберґ про критику НАТО від Трампа

Хоча в американського президента Дональда Трампа в Брюсселі була надто пряма й відверта манера висловлюватися, сутності завдання, що стоїть перед членами НАТО, це не змінює – а саме: всі повинні виконувати свої зобов’язання щодо оборонних витрат. Так в інтерв’ю для Радіо Свобода каже генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ. Більше про манеру спілкування американського президента та, звісно, протидію Росії і тісніше партнерство НАТО-Україна читайте за лінком.

Трамп повчав лідерів НАТО про оборонні витрати (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:12 0:00

Електричний струм, залізні труби і приниження

Правозахисна організація Human Rights Watch (HRW) розповіла, як катують геїв у Чечні. Факти тортур, за твердженням організації, «неспростовні». Тут зібрані історії гомосексуалів, які побували в секретних в’язницях Чечні та розповіли про це HRW. Всі імена змінені, місця і дати проведення інтерв’ю організація не розголошує.

Рослинний оральний контрацептив

Так, так. Вам не привиділось. Саме про це йтиметься в останньому лінку на сьогодні. Три дослідниці, одна з яких українка Поліна Лішко, пропонують використовувати компоненти, що містяться в алое, манго та оливках для зупинки запліднення яйцеклітини. Ці рослинні препарати зупиняють перетворення хвоста сперматозоїда на дриль. Зацікавились? Усі наукові тонкощі процесу не переповідатимемо. Їх ви знайдете за цим посиланням.

Дбайте про здоров’я! Сексуальне в тому числі.

Ваше Радіо Свобода Daily прощається до понеділка

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG