Доступність посилання

ТОП новини

В Україні прихильники «русского мира» провокують США?


Поліція працює на місці вибуху на території посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. Київ, 8 червня 2017 року
Поліція працює на місці вибуху на території посольства Сполучених Штатів Америки в Україні. Київ, 8 червня 2017 року

У ніч на четвер на території посольства Сполучених Штатів Америки в Україні стався вибух. У посольстві підтверджують факт порушення безпеки диппредставництва. Поліція кваліфікувала інцидент як злісне хуліганство, а експерти вважають, що це слід Росії на тлі чергового політичного загострення.

Вибух на території посольства США: поліція проводить слідчі дії (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:57 0:00

​У ніч із середи на четвер у посольстві США в Україні, що розташоване в Києві, вибухнув невідомий вибуховий пристрій. У поліції кажуть, що спочатку кваліфікували цю справу як теракт, згодом, після слідчих дій, перекваліфікували інцидент на злісне хуліганство.

Жодного ушкодження приміщенням посольства не завдано, ніхто не потерпів
Олександр Кліщ

У посольстві підтверджують факт порушення безпеки диппредставництва США і додають, що на роботу це не вплинуло.

«Ми можемо підтвердити, що стався замах на безпеку посольського комплексу опівночі. Жодного ушкодження приміщенням посольства не завдано, ніхто не потерпів», – сказав у коментарі Радіо Свобода помічник прес-аташе посольства США Олександр Кліщ.

Мета дуже проста: це дуже хороший привід збаламутити інформаційний простір
Антон Геращенко

Охорону безпеки посольства посилили, заявили в Міністерстві закордонних справ. Народний депутат, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в кулуарах Верховної Ради висловив журналістам версію, що в цьому інциденті варто шукати російський слід. Політик каже, що схожа ситуація вже траплялася раніше, зокрема і з консульством Польщі.

«Мета дуже проста: це дуже хороший привід збаламутити інформаційний простір, потрапити, можливо, на світові інформаційні стрічки новин і сказати, що, мовляв, у Києві небезпечно», – зазначив Геращенко.

​Імовірність терористичного акту виключає експерт з безпекових питань Національної академії наук Юрій Костюченко. За його словами, інцидент під посольством США, найімовірніше, – класична провокація, яких є достатньо довкола дипломатичних установ у світі. Він також наголосив, що схожі акти проводять проти дипустанов демократичних країн, зокрема таких, як Сполучені Штати Америки, Велика Британія.

Скоріш за все, це хтось із прихильників «русского мира»
Юрій Костюченко

«Тому, скоріш за все, ми маємо справу з кимось із прихильників таких хаотичних провокацій, це хтось із прихильників «русского мира», – каже Костюченко. Останнім часом такі інциденти мали місце при загостренні політичної ситуації в світі.

На сьогодні триває слідство у цій справі. Контролювати розслідування буде Головне слідче управління і Департамент карного розшуку Нацполіції.

Юрій Костюченко зазначає, що у зв’язку з тим, що в інциденті фігурує дипломатична установа, то зазвичай інформації замало, щоб аналізувати її. Втім, сподівається, що правоохоронці згодом викладуть усі карти на стіл і буде зрозуміліше, ким зрежисована ця ситуація.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG