Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби на Донбасі один боєць загинув, є поранені серед військових і цивільних – штаб


Минулої доби під час бойових дій на Донбасі один український військовий загинув, шестеро були поранені, також були травмовані семеро українських прикордонників, жінка жителька та підліток в Донецької області, повідомляє прес-центр штабу АТО в ранковому зведенні на сторінці у Facebook.

«Ситуація у районі проведення АТО залишається без змін: проросійські озброєні бандформування продовжують порушувати домовленості про незастосування зброї, використовують, зокрема, й заборонене Мінськими угодами озброєння. Впродовж минулої доби незаконні збройні формування 45 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників. І хоч кількість ворожих обстрілів, порівняно з попередніми днями, відносно зменшилась, втім все частіше бойовики відкривають вогонь не лише по укріпленнях українських підрозділів, але й по прифронтових населених пунктах», – йдеться у повідомленні.

Українські військові повідомляють, що під час обстрілу Мар’їнки Донецької області була поранена 50-річна жінка, яку шпиталізували з пораненням стегна, і її стан лікарі оцінюють як задовільний.

В районі Кам’янки Донецької області під час обстрілів був поранений юнак 2002 року народження, його доставили до лікарні, стан здоров’я лікарі оцінюють як задовільний.

Водночас під час обстрілу околиць Сартани травмовані були семеро прикордонників.

«Близько 18.30 години вечора, використовуючи потужні системи ствольної артилерії, загарбники здійснили потужний артилерійський обстріл околиць Сартани. Артилерійські снаряди бойовиків вибухнули у житловому секторі, де розташовується комендатура Державної прикордонної служби України. Внаслідок обстрілу пошкоджено будівлю, автомобілі та іншу техніку підрозділу. Семеро прикордонників отримали травмування. Також, пошкоджено будівлю та техніку місцевої агрофірми, газопровід та газорозподільну станцію, де виникла пожежа», – мовиться в повідомленні.

Натомість в угрупованні «ДНР» звинуватили українських військових в обстрілах Петровського району Донецька. Інформації про можливих постраждалих та руйнування не надають. Раніше вони заявляли про загибель одного бойовика і поранення одного протягом 7 червня та про 52 обстріли з боку українських військ.

В угрупованні «ЛНР» теж іще опівдні 8 червня заявляли про 27 порушень режиму припинення вогню українськими військами протягом 7 червня, поранення чотирьох бойовиків і двох місцевих жителів.

Чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України мало почати діяти з 1 червня. Проте обстріли не припиняються, а сторони конфлікту звинувачують в цьому одна одну.

XS
SM
MD
LG