Доступність посилання

ТОП новини
Озброєна людина на вулиці Луганська, 22 листопада 2017 року
Озброєна людина на вулиці Луганська, 22 листопада 2017 року

«Переворот» в угрупованні «ЛНР»?

Конфлікт між ватажком угруповання «ЛНР» Ігорем Плотницьким і «міністром внутрішніх справ» у цьому угрупованні Ігорем Корнетом призвів до протистояння зі зброєю

– Лідер угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький заявив про «державний переворот» в Луганську. Він звинувачує Ігоря Корнета, який відмовився визнавати «указ» про свою відставку з посади «міністра МВС».

– Озброєні бійці без розпізнавальних знаків, які діють в інтересах Ігоря Корнета провели арешт працівників так званої «генпрокуратури» угруповання «ЛНР». За деякими повідомленнями, військові без розпізнавальних знаків прибули з угруповання «ДНР».

– В Україні події пов’язують не лише з розборками між бойовиками, а й між відповідними російськими спецслужбами. В Кремлі підтвердили, що стежать за подіями, розуміють які сили за ними стоять і вважають, що можливість об'єднання угруповань «ЛНР» та «ДНР» є внутрішньої справою бойовиків.

– в ОБСЄ фіксують наявність військової техніки та присутність невстановлених озброєних осіб, а також заявляють про обмежений доступ до певних районів міста для моніторингової місії

Підконтрольне бойовикам телебачення в Луганську не працює, повідомляє в соціальній мережі користувач, який називає себе місцевим жителем.

Доброго ранку! Продовжуємо стежити за подіями в Луганську. Вночі в місті випав сніг. Фото кореспондента російського видання «Комсомольская правда».

І зробимо перерву на зовсім уже нічний час, до ранку.

А вранці продовжимо, не забудьте зазирнути до нас! Наостанок - жарт із соцмереж.

Якщо хто не впізнав – на фото ватажок «ЛНР» Ігор Плотницький :-)

Було ще й таке застереження:

І знову повідомлення з Росії: тепер у Кремлі заперечили повідомлення російського ж агентства «РБК» про підтримку однієї зі сторін суперечки в угрупованні «ЛНР». «Події в Луганську є внутрішньою справою «ЛНР», – кажуть у Москві, називаючи «ЛНР» не незаконним збройним сепаратистським угрупованням, підтримуваним тією самою Москвою, а державою.

Чому «тепер про «ЛНР» серйозно»? Тому що перед цим Тишкевич трохи пожартував:

І ще один аналіз, українського експерта родом із Білорусі Ігоря Тишкевича:

А ось як воно було вдень у Луганську:

«Зелені чоловічки» в центрі Луганська (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:53 0:00

Російські засоби інформації далі залишаються «найбільш поінформованими» (в лапках) про події серед бойовиків в окупованому Луганську.

Традиційно попереджаємо: це російське видання, звідси хибне сприйняття угруповання «ЛНР» як якоїсь псевдодержави, де може бути «спроба державного перевороту», тощо. І це позиція одного з колишніх уже ватажків сепаратистів, що діяли за планом гібридної агресії Росії проти України.

Аналіз і прогнози Андрія Діхтяренка, журналіста з Луганська:

Схожий висновок робить журналіст німецького видання Bild Юліан Репке, який постійно стежить за Україною і висвітлює події в ній для німецькомовного читача:

«Із того, що я чую, – скорумповані і жадібні до влади спецслужби Кремля ГРУ і ФСБ ведуть підкилимну боротьбу за вплив на схід України. Ця боротьба сьогодні загострилася – і ФСБ виграла перший раунд. Так що «переворот у Луганську» – ніщо інше, як путінізм за спиною українців».

Російське агентство «РБК», посилаючись на «джерела в оточенні Суркова» (помічник президента Росії Владислава Суркова), заявляє, що у Кремлі стали на бік не ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького, а на бік так званого «міністра МВС» угруповання «ЛНР» Ігоря Корнета:

І майте на увазі, що агентство російське, тому й його термінологія відповідна: «глава МВС ЛНР», «лідер республіки» тощо.

Або навіть пишуть в соцмережах і таке (про відставку ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького):

Чутки дуже різні. Ці, наприклад, найімовірніше, неправдиві, але подамо і їх, щоб змалювати невизначеність навколо подій у Луганську:

Про можливу втечу ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького до Росії, про яку писав Жучковський, пише і речник МВС України Артем Шевченко, посилаючись на «джерела»:

І цитує дані від прихильника Росії і сепаратистів:

Іронізує і журналіст Денис Казанський – прочитайте його допис до кінця:

Про події раніше 21 листопада в Луганську:

Жартівливий обліковий запис у твітері коментує події по-своєму:

Або ще так коментували:

В угрупованні «ДНР» теж заперечили причетність до подій у Луганську:

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG