Доступність посилання

ТОП новини

Міхеїла Саакашвілі затримали у Києві. Він оголосив голодування у СІЗО

Захист Саакашвілі вважає звинувачення проти нього політичними

Лідера партії «Рух нових сил», екс-голову Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі затримали у Києві ввечері 8 грудня.

Удень 8 грудня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що силовики не затримують політика через «низку юридичних процедур», не уточнивши яких саме.

Саакашвілі оголосили в розшук після того, як 5 грудня йому вдалося уникнути затримання.

5 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Генпрокуратура оприлюднила записи щодо цього.

Саакашвілі назвав неправдивими всі обвинувачення на свою адресу та оголосив голодування.

Головний експерт Антикорупційної групи РПР Олександр Лємєнов опублікував фото із акції «Ковдра для генпрокурора»:

Журналіст Аліна Денисенко прокоментувала заяву речниці Юрія Луценка щодо загиблих на фронті українських військових:

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що не потребує картатої ковдри. А ще вкотре згадав про свого сина і його участь в обороні Донецького аеропорту.

До речі, цей аргумент щодо служби свого сина, гепрокурор застосовує не вперше. Схожим чином він коментував розслідування програми «Схеми».

Генпрокурор України Юрій Луценко тоді заявив, що має «право на особисте 5-годинне щастя», коментуючи сюжет, в якому йшлося, зокрема, про те, що весілля сина очільника ГПУ обслуговували автомобілі Генпрокуратури й охороняли сили Управління держохорони.

«Мій син, відвоювавши під ДАП, не має права на весілля? Чи я не маю права запросити на свято своїх друзів? Дії УДО відбулися поза моєю територією і підлягають оцінці їхнього керівництва. Повернувши країні 50 мільярдів гривень, я маю право на особисте 5-годинне щастя», – зазначив Луценко, відповідаючи на запитання одного з користувачів у коментарях у себе на сторінці Facebook

Голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін прокоментував Радіо Свобода результати акції: «В інтересах генпрокурора нас почути. В чому проблема Луценка – все, що він говорить щодо НАБУ – не відповідає дійсності. Якби в нормальній країні генпрокурор «злив» мережу агентів – він би був звільнений або застрілений»

Політичний аналітик Інституту євро-атлантичного співробітництва Володимир Горбач написав у своєму Facebook написав, що головна проблема України полягає в тому, що «ми узагалі не маємо політично організованої, структурованої, впливової і в той же час здорової суспільної консервативної сили. Бо насправді не маємо суспільної групи, на яку могла би спертися ця консервативна сила. Ну немає зараз критичної маси людей, яку називають "середнім класом", бо це насамперед соціально-економічне поняття, продукт не революції, а еволюції, розвитку»

Не лише деякі політики, а й користувачі соцмереж вдаються до критики діяльності «Автомайдану», звинувачуючи активістів у вибірковості:

Багато політиків, які виступають проти акцій біля помешкання Юрія Луценка, апелюють до втрат на фронті та потреби ширшого висвітлення переговорів щодо обміну полоненими.

Упродовж минулої доби через обстріли підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі загинули чотири військовослужбовці ЗСУ, один боєць поранений та ще один зазнав бойової травми. Як повідомили у прес-центрі штабу АТО, усього впродовж п’ятниці бойовики стріляли 28 разів.

За даними штабу, бойовики все частіше застосовують міномети різних калібрів, активніше застосовують безпілотники та стріляють переважно у вечірній час.

«Клановий прапор корупціонерів» вже біля будинку Юрія Луценка:

Не обходиться й без жартів народного депутата Віталія Чепиноги:

Свіжі фото, зроблені біля помешкання Юрія Луценка.

Речниця генпрокурора України Лариса Сарган повідомила, що Юрія Луценка немає в будинку, під яким в суботу активісти проводять акцію «Ковдра для генпрокурора».

Раніше і сам прокурор Юрій Луценко у соцмережах радив активістам не їхати під його будинок, а зустрічати в аеропорту керівництво НАБУ і САП.

В коментарях одному із користувачів Facebook Луценко також повідомив, що в сьогодні перебуватиме на роботі: «Як кожної суботи, поїду на роботу. Конкретно - на нараду про визволення полонених»

Посол США в Україні написала в офіційному твіттері посольства, що Україні, аби побороти корупцію, ще потрібно багато чого зробити:

«Найкращим виходом із цієї ситуації для всіх була б депортація Саакашвілі в Євросоюз»

Український політтехнолог Тарас Березовець прокоментував затримання Саакашвілі, зазначивши, що йому шкода лідера «Руху нових сил»:

У нас відновилася трансляція акції «Автомайдану» біля помешкання Юрія Луценка. Долучайтесь!

Речниця генпрокурора Юрія Луценка підтримала Ірину Геращенко, згадавши про загиблих українських військових на Донбасі:

Трохи фото помешкання Юрія Луценка.

«Груба помилка, не на того нарвався»

Український політик Анатолій Гриценко прокоментував затримання Саакашвілі:

Народний депутат Єгор Соболєв біля помешкання генерального прокурора прокоментував Радіо Свобода мету акції:

«Мета та ж сама, як і за часів Януковича. Луценко навіть гірший за Пшонку – він організовує політичні репресії. Ми хочемо зробити з ним те ж саме, що і з Януковичем – вигнати, оскільки вони так само крадуть. А ще вони надзвичайно вміло, як і Путін, вміють брехати. Корупція проникла в соцмережі у небачений спосіб. Одна із наших вимог також – антикорупційний суд, а Порошенко й Луценко стануть його першими клієнтами. Луценка зараз немає вдома, але якщо до когось приїжджає «Автомайдан», він має знати, що його наступна зупинка – Ростов».

Активісти вже на місці.

Акцію з автопробігом до помешкання Юрія Луценка присвячують Всесвітньому Дню боротьби з корупцією.

Участь беруть також народні депутати Мустафа Найєм, Семен Семенченко, Володимир Парасюк, Сергій Лещенко.

Активісти планують встановити біля помешкання Юрія Луценка «клановий прапор корупціонера» – картату ковдру.

Наша Любов Багацька вже на місці, чекає на активістів «Автомайдану»

Дивіться трансляцію наживо.

Вночі прихильники Саакашвілі хотіли встановити намент навпроти одного із виїздів із ізолятора тимчасового тримання. Як це було:

Поліція не дала встановити намет прихильникам Саакашвілі (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:35 0:00

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG