Доступність посилання

ТОП новини

Міхеїла Саакашвілі затримали у Києві. Він оголосив голодування у СІЗО

Захист Саакашвілі вважає звинувачення проти нього політичними

Лідера партії «Рух нових сил», екс-голову Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі затримали у Києві ввечері 8 грудня.

Удень 8 грудня голова Нацполіції Сергій Князєв заявив, що силовики не затримують політика через «низку юридичних процедур», не уточнивши яких саме.

Саакашвілі оголосили в розшук після того, як 5 грудня йому вдалося уникнути затримання.

5 грудня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на свою діяльність в Україні. Генпрокуратура оприлюднила записи щодо цього.

Саакашвілі назвав неправдивими всі обвинувачення на свою адресу та оголосив голодування.

Біля будівлі Служби безпеки України, де перебуває лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі, зараз так:

Український політик Віталій Купрій закликав українців до рішучості:

«Те, що відбувається зараз - гірше, ніж нездарний спектакль. Це нездарний цирк.
Цирк на дроті. Цирк з конями. Цирк з поганими клоунами. В аварійному приміщенні, де краще було б взагалі не збирати людей»

Блогер та громадський діяч Оксана Білозерська прокоментувала ситуацію навколо Саакашвілі:

Сторінку Саакашвілі в соцережах поки ведуть його помічники. Вони поширюють посилання західних ЗМІ про ситуацію з лідером партії «Рух нових сил» та повідомляють останні новини:

У нашому твіттері триває опитування. Долучайтесь!

Дехто обурився через арешт Саакашвілі не лише з політичних причин :-)

«У будь якій незрозумілій ситуації кажи що ти провів нараду щодо звільнення полоненних»

У соцмережах не припиняються жарти щодо арешту Саакашвілі та діяльності Юрія Луценка. Почитайте наш огляд:

Олег Панфілов про нещодавнє інтерв'ю Давида Сакварелідзе кримському телеканалу:

І ще трохи про оновлений образ Саакашвілі :-)

Блогер Антон Ходза цікавиться цікавиться новою роллю Міхеїла Саакашвілі в західних виданнях:

Олексій Гриценко привітав Юрія Луценка із другим місцем у конкурсі на найбільш масову протестну акцію. Він додав, що більше було тільки у Віктора Януковича.

Ще трохи фото з акції, яка відбулася біля помешкання генпрокурора Юрія Луценка:

Ще трохи гумору із соцмереж: Роман Шрайк коментує публікацію Юлії Тимошенко.

Трошки редакційного інсайту :-)

Питання, коли оберуть запобіжний захід для Саакашвілі, залишається відкритим.

Одне із гасел акції «Автомадану»:

Екс-начальник поліції Луганщини Юрій Покиньборода пояснив обставини, за яких лідер «Руху нових сил» Міхеїл Саакашвілі опинився у нього вдома.

«Він захворів. Йому потрібна була елементарна медична допомога. У нас не було часу роздумувати, куди його везти. В лікарню ми не могли його везти. Ми привезли його до мене додому і тут йому надається медична допомога. Так вийшло, що ми не змогли до кінця зберегти цю таємницю. Був певний ряд людей, які знали, що він тут», – сказав Покиньборода.

Головний експерт Антикорупційної групи РПР Олександр Лємєнов опублікував фото із акції «Ковдра для генпрокурора»:

Журналіст Аліна Денисенко прокоментувала заяву речниці Юрія Луценка щодо загиблих на фронті українських військових:

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив на своїй сторінці у Facebook, що не потребує картатої ковдри. А ще вкотре згадав про свого сина і його участь в обороні Донецького аеропорту.

До речі, цей аргумент щодо служби свого сина, гепрокурор застосовує не вперше. Схожим чином він коментував розслідування програми «Схеми».

Генпрокурор України Юрій Луценко тоді заявив, що має «право на особисте 5-годинне щастя», коментуючи сюжет, в якому йшлося, зокрема, про те, що весілля сина очільника ГПУ обслуговували автомобілі Генпрокуратури й охороняли сили Управління держохорони.

«Мій син, відвоювавши під ДАП, не має права на весілля? Чи я не маю права запросити на свято своїх друзів? Дії УДО відбулися поза моєю територією і підлягають оцінці їхнього керівництва. Повернувши країні 50 мільярдів гривень, я маю право на особисте 5-годинне щастя», – зазначив Луценко, відповідаючи на запитання одного з користувачів у коментарях у себе на сторінці Facebook

Голова правління «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін прокоментував Радіо Свобода результати акції: «В інтересах генпрокурора нас почути. В чому проблема Луценка – все, що він говорить щодо НАБУ – не відповідає дійсності. Якби в нормальній країні генпрокурор «злив» мережу агентів – він би був звільнений або застрілений»

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG