Доступність посилання

ТОП новини

«Страшно від того, що людська смерть стала буденністю для нас!» – соцмережі про фільм «Кіборги»


Рекламний білборд фільму «Кіборги» на станції метро «Майдан Незалежності» у Києві
Рекламний білборд фільму «Кіборги» на станції метро «Майдан Незалежності» у Києві

Протягом перших днів з моменту прем’єри фільм «Кіборги» переглянули більше ніж 106 тисяч осіб, а його касові збори перевищили дохід від перегляду українцями фільмів «Дюнкерк» та «Лють». Стрічка Ахтема Сеітаблаєва не лише розповідає про подвиги оборонців Донецького аеропорту імені Сергія Прокоф'єва, а й здійснює соціальну функцію – в рамках соціальної ініціативи #ЯНебайдужий у фонд «Повернись живим» перерахують понад 500 тисяч гривень, аби допомогти родинам загиблих бійців. Як у соцмережах зустріли «Кіборгів»? Та чи дійсно українське кіно про війну на сході стало настільки касовим?

Як зазначив режисер Ахтем Сеітаблаєв, сценарій стрічки був написаний на основі свідчень українських військових – оборонців Донецького аеропорту, потім вони його вичитували, а також були консультантами на знімальному майданчику. Сюжет розповідає про десятиденне чергування новоприбулих українських військових, а також про тих, хто вже протягом кількох місяців відстоює Донецький аеропорт.

Сценарист Наталія Ворожбит говорить, що у фільмі – збірні образи, які були списані з реальних «кіборгів». Переважна більшість відгуків про стрічку Ахтема Сеітаблаєва була схвальною. Дехто навіть стверджував, що на рівні українського кінематографу – це справжній прорив.

«Хороше й потрібне кіно»

​«Страшно від того, що людська смерть стала буденністю для нас!»​

​Подекуди відгуки були дуже лаконічними:​

Акторка Римма Зюбіна також схвально відгукнулась про стрічку.

В соцмережах навіть з’явилась дискусія, чи доречно стрічку «Кіборги» переглядати із традиційними атрибутами – попкорном та напоями:

Фільм сподобався й самим «кіборгам»:

Дехто ж почувався спантеличено:

Та чи встоять «Кіборги» перед конкуренцією із «Зоряними війнами»?

​Були й несхвальні відгуки про фільм або й такі, що викликали конфлікти в соцмережах:​

А дехто просто не був байдужим:

  • Зображення 16x9

    Анастасія Саковська

    Народилася у 1994 році в Києві. У 2015 році закінчила Національний університет «Києво-Могилянська академія» за спеціальністю філософія та релігієзнавство. На Радіо Свобода – із 2015 року. Працюю з соціальними медіа, пишу про кіно

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG