Доступність посилання

ТОП новини

Обстріл Новолуганського потужною артилерією: 8 осіб поранено


Архівне фото
Архівне фото

У штабі АТО повідомили, що російські гібридні сили обстріляли з реактивних систем залпового вогню населений пункт Новолуганське на Донеччині. Керівник області Павло Жебрівський заявив про 8 поранених цивільних осіб. А бойовики, зі свого боку, звинуватили українських військових в обстрілі Горлівки, Стаханова та Первомайська, і кажуть про 4 поранених.

У штабі української воєнної операції 18 грудня заявили, що російські гібридні сили близько 17:00 обстріляли з реактивних систем залпового вогню населений пункт Новолуганське, що на Донеччині.

Обстріл вівся з окупованої Горлівки, були поранені 8 цивільних жителів, пошкоджені 37 одноповерхових і двоповерхових будинків, 10 п’ятиповерхівок. Крім того, снаряди влучили у школу, дитсадок і місцеву амбулаторію. Половина населеного пункту знеструмлена через пошкодження ліній електропередач, частково пошкоджений газогін, додали військові.

«Наразі в Новолуганському, військові медики, військовослужбовці, рятувальники і поліцейські проводять ряд першочергових заходів з евакуації поранених і постраждалих мирних мешканців. Зранку, 19 грудня, в населеному пункті буде розгорнуто гуманітарний штаб, розпочнуть роботу військові польові кухні, пункти обігріву», – йдеться в повідомленні штабу.

Українські військові також заявили, що через обстріл КПВВ «Майорськ», розташований неподалік, не змогли пройти офіцери російської сторони СЦКК.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський стосовно поранених написав у Facebook: «Станом на 20:15 повідомляється про вісьмох постраждалих: одному надають допомогу в Бахмуті, решті – у Світлодарську». Раніше він повідомляв, що одна з поранених – у тяжкому стані.

Бойовики угруповання «ДНР», зі свого боку, заявили про обстріл підконтрольної їм Горлівки з боку ЗСУ і про руйнування внаслідок цього, зокрема пошкодження будівлі гуртожитка. Про постраждалих не повідомляють.

Водночас в угрупованні «ЛНР» звинуватили українських військових в обстрілі Стаханова і Первомайська. За повідомленням, у Стаханові під час обстрілу від серцевого нападу померла одна людина, троє поранені, у Первомайську – поранений один цивільний житель.

За даними СММ ОБСЄ, станом на 10 листопада від початку року унаслідок бойових дій на Донбасі постраждали 425 цивільних, із них 39 дітей.

Конфлікт на Донбасі триває від квітня 2014 року. Росія неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі.

НА ДОТИЧНУ ТЕМУ:

Українська сторона СЦКК виведе своїх спостерігачів із ОРДЛО – ЗСУ

МЗС: рішення Росії про виведення своїх представників зі СЦКК є провокацією​

У Росії заявили, що її представники в СЦКК покинуть Україну 19 грудня​

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG