Доступність посилання

ТОП новини

Серед 14 іноземців, загиблих у Кабулі, дев’ятеро українців – речник МВС Афганістану


Сили безпеки Афганістану охороняють КПП на в’їзді до готелю «Інтерконтиненталь» в Кабулі, 22 січня 2018 року
Сили безпеки Афганістану охороняють КПП на в’їзді до готелю «Інтерконтиненталь» в Кабулі, 22 січня 2018 року

Речник Міністерства внутрішніх справ Афганістану повідомив, що серед загиблих під час нападу на готель «Інтерконтиненталь» у Кабулі 21 січня є дев’ятеро громадян України.

«Чотирнадцять іноземців загинули, включно з одним киргизьким громадянином, одним грецьким громадянином і дев’ятьма громадянами України. Особи інших ще невідомі. Ми незабаром ідентифікуємо їх», – сказав в інтерв’ю афганській службі Радіо Свобода «Радіо Вільний Афганістан» заступник речника Міністерства внутрішніх справ Афганістану Нусрат Рагімі.

Раніше посол України в Таджикистані й Афганістані Віктор Нікітюк підтвердив інформацію щодо семи загиблих громадян України в результаті теракту в столиці Афганістану Кабулі.

В Афганістані працює багато українських авіатехніків, усі загиблі працювали в афганській авіакомпанії Kam Air
Віктор Нікітюк

«В Афганістані працює багато українських авіатехніків, усі загиблі працювали в афганській авіакомпанії Kam Air і проживали в готелі Intercontinental», – сказав посол 22 січня в ефірі телеканалу «112 Україна».

Нікітюк зазначив, що український консул прибуде на місце трагедії вже за кілька годин. Він додав, що консул має уточнити остаточну інформацію щодо загиблих, оформити документи для повернення тіл українців в Україні.

Пораненому співробітнику готелю «Інтерконтиненталь» надають медичну допомогу в одному зі шпиталів Кабулу, 22 січня 2018 року.
Пораненому співробітнику готелю «Інтерконтиненталь» надають медичну допомогу в одному зі шпиталів Кабулу, 22 січня 2018 року.

Загалом до щонайменше 30 людей зросла кількість жертв нападу бойовиків угруповання «Талібан» на готель Intercontinental у столиці Афганістану Кабулі. За офіційними даними, серед загиблих – 14 іноземців.

Представники влади також заявили, що шість нападників були вбиті силами безпеки, хоча в деяких повідомленнях ідеться про п’ятьох бойовиків.

Напад стався увечері 20 січня. Речник Міністерства внутрішніх справ Афганістану Наджиб Даніш заявив, що сили безпеки врятували понад 150 людей, включно з 41 іноземцем. Одинадцять із 14 загиблих іноземців були співробітниками компанії приватної афганської авіакомпанії Kam Air.

Президент України Петро Порошенко доручив Кабінету міністрів надати всю необхідну допомогу сім'ям українських громадян, які загинули в Афганістані. Про це мовиться на його сторінці у Facebook.

За словами президента, загиблі були співробітниками авіакомпанії.

Шокований трагічною звісткою з Афганістану. Внаслідок терористичного нападу на готель у Кабулі загинули громадяни України
Петро Порошенко

«Висловлюю найщиріші співчуття родинам усіх загиблих. За моїм дорученням МЗС терміново направляє до Кабула українського консула з Душанбе з метою проведення відповідних консульських дій. Також встановлений контакт з американськими консульськими співробітниками, які перебувають на місці теракту в Афганістані», – йдеться у повідомленні.

Дим піднімається від готелю «Інтерконтиненталь» в Кабулі, 21 січня 2018 року.
Дим піднімається від готелю «Інтерконтиненталь» в Кабулі, 21 січня 2018 року.

Як повідомила афганська служба Радіо Свобода «Радіо Вільний Афганістан», угруповання «Талібан» узяло на себе відповідальність за напад на готель у столиці Афганістану Кабулі, внаслідок якого загинуло щонайменше 18 людей.

20 січня в готелі Intercontinental відбулася перестрілка між нападниками (за різними даними, їх було 4 або 5) та афганськими силами безпеки.

Готель Intercontinental в Кабулі зазнав нападу терористів-смертників у червні 2011 року, тоді загинула 21 людина, серед яких було 10 цивільних осіб.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG