Доступність посилання

ТОП новини

Запущена Маском Tesla пролетить повз орбіту Марса


Творець приватної космічної компанії SpaceX Ілон Маск повідомив, що запущений вантаж – автомобіль Tesla Roadster, за кермом якого сидить манекен Starman у скафандрі – не вдасться доставити на близьку до марсіанської орбіту навколо Сонця. Двигуни, найімовірніше, працювали дуже довго, і Tesla полетить у бік поясу астероїдів. Спочатку вантаж планувалося відправити на орбіту між Землею і Марсом навколо Сонця.

На прес-конференції Маск також повідомив, що під час запуску важкої ракети-носія Falcon Heavy частина її першого ступеня не змогла сісти на платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані і розбилася. При посадці центрального прискорювача спрацював тільки один з трьох двигунів. В результаті прискорювач упав за 90 метрів від платформи на швидкості близько 500 кілометрів за годину – уламки пошкодили платформу, зруйнувавши два двигуни.

Напередодні, 6 лютого о 22.45 за Києвом, SpaceX успішно провела перший запуск надважкої ракети Falcon Heavy, найпотужнішої і найбільш вантажопідйомної у світі.

Два з трьох розгінних блоків (які раніше вже були використані для запуску ракети Falcon 9) приземлилися на мисі Канаверал і придатні для нового використання.

Особистий електромобіль Маска Tesla Roadster почав свій шлях до Марсу.

Автомобіль із пасажиром Starman і посланням для інопланетян залишиться в космосі на мільярди років, зазначив Маск. Правда, заряду в ньому вистачить лише на 12 годин.

На прес-конференції Маск повідомив, що розробка і запуск космічної вантажівки обійшлися компанії більш ніж у 500 мільйонів доларів.

Falcon Heavy вперше анонсували 2011 року. У SpaceX кажуть, що ця важка ракета була задумана для доставки людей на Місяць і Марс. Вона використовує три розгінні блоки від Falcon 9, основної ракети SpaceX, і загалом має 27 двигунів.

SpaceX збирається відправити людей на Марс до 2024 року. Для цього буде використовуватися ще більш важка ракета BFR.

Оригінал – на сайті телеканалу «Настоящее время», що є спільним проектом Радіо Свобода у співпраці з «Голосом Америки»

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG